IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забравете за вечеря на свещи и филм – опитайте тези различни романтични срещи за Свети Валентин

11 февруари 2024 16 30

Разнообразете празника си и бъдете далеч от класиката

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Денят на свети Валентин не се харесва на много хора, защото е описван като „празник на глезотиите, изваден от най-скучните и досадни романтични филми“. Ако обаче трябва да бъдем честни със себе си, чакаме 14 февруари с нетърпение, за да видим какво е измислил партньорът ни за вечерта. Разбира се, любовта трябва да се изразява ежедневно и не се измерва в предмети и подаръци, но Свети Валентин е като рожденият ви ден – добро извинение да излезете някъде, да празнувате и да не мислите за утрешния ден. 

Празникът на влюбените обаче всяка година се характеризира с едно и също – романтична вечеря в ресторант или у дома на свещи, шоколадови бонбони в кутия във формата на сърце, вино и филм. Цветята са подходящи за всеки, който ги харесва, но и една роза никога няма да е излишна. 

Тази година обаче ви съветваме да избягате от клишето и да изненадате половинката и себе си с нещо по-интересно и запомнящо се. Оставете класиката за романтичните филми и живейте в реалността по по-специален начин. 

11 различни срещи за Свети Валентин

Отидете на винен тур

Знаем какво си мислите – обикалянето по барове изобщо не е романтично, още повече че тази година 14 февруари е през седмицата, което означава, че късното напиване няма да ви бъде от полза на следващия ден. Всъщност обаче ще бъдете изненадани какво може да ви предложи един винен бар. Свещи, тих джаз, слаба светлина – всичко това крещи за интимност и романтика. 

дегустация на

Снимка: iStock

Набележете няколко винени бара близо един до друг, за да може да си организирате свой тур, в който да опитате различни напитки и да се насладите на атмосферата. Прекарайте вечерта в разговори и научаване на нови неща един за друг. Ако сте заедно от дълго време, може да се престорите, че сега се запознавате и да си измислите алтернативни личности, с които да се представите на половинката си. Така може да споделите нещо, за което сте забравили в миналото, и да изненадате другия с пикантни подробности за живота си. 

Отидете на уроци по танци

двойка, танци

Снимка: iStock

Уроците по танци не са запазени само за двойки, които се подготвят за първия си сватбен танц. Те са за всички, които искат да се отделят за кратко от реалността и да се потопят в ритъма на музиката, забравяйки за ежедневните си проблеми. Този Свети Валентин запазете час за желан от вас танц, който ще ви накара да се насладите на момента. Независимо дали винаги сте искали да се научите да танцувате салса, бални танци или пък степ, в залите има за всекиго по нещо. 

Играйте игра

Помните ли в началото на карантината, когато се чудехме какво да правим у дома? Тогава се запасихме с пъзели, настолни игри, карти и какво ли още не, които да ни помогнат да избегнем скуката след работа. Тъй като пандемията вече приключи и можем да излизаме където си поискаме, всички тези неща събират прах в някой гардероб у дома. 

двойка, игра

Снимка: iStock

Този Свети Валентин може да се възползвате от това, което имате, и да разнообразите празника с някоя игра с вашия партньор. Нещата стават още по-забавни, когато флиртувате и се опитвате да разсеете другия, за да спечелите. Понякога флиртът се превръща в нещо друго и играта остава на заден план. Освен това, играта не позволява да забиете поглед в телефона, както бихте го направили, ако пуснете някой романтичен филм по Netflix, на който знаете края още от началните сцени. 

Отделете целия ден един за друг

влюбена двойка

Снимка: iStock

Ако през изминалата година сте трупали отпуск, сега е време да си вземете един ден от него, за да го прекарате в компанията на любимия си. Започнете деня без аларма и се гушкайте известно време, преди да станете от леглото. Може да си направите кафе и закуска у дома, да се отпуснете на дивана по пижама или пък да излезете да закусите навън и да се разходите, без да бързате. 

Отидете на тематичен бар

двойка, наздравица

Снимка: Pixabay

Закрити барове за мини голф, барове за книги, барове, заредени с настолни игри и пъзели, барове с котки и кучета. Тематични барове и ресторанти се появяват в градовете в цялата страна и те основно са създадени, за да направят нощта навън по-забавна. Плюс това, какво по-добро от това да получите възможност наистина да правите нещо с партньора си, докато отпивате интересен коктейл или нещо безалкохолно, докато около вас се случва нещо тематично? Това е една от най-уникалните идеи за среща за Свети Валентин, която може да направи празника ви по-забавен от всякога.

Направете нещо, за което никога не ви остава време

половинка, двойка

Снимка: iStock

Сещате ли се за онзи ресторант, който все казвате, че ще посетите, или рецептата, която сте отбелязали, за да приготвите за партньора си по специален повод? Какво чакате? Използвайте Свети Валентин като причина да направите това, за което все говорите. Може би това означава, че резервирате почивка през уикенда и оставате в хотел, в който винаги сте искали да отседнете. Или може би си уговаряте час в спа центъра за масаж по двойки, или отивате доброволци заедно и подкрепяте кауза, за която и двамата винаги говорите. Каквото и да е, ще се чувствате добре да правите нещата, които винаги сте искали да правите, и от факта, че ги правите заедно.

Пригответе закуска в леглото

двойка, готвене,

Снимка: iStock

Няма абсолютно никаква причина да бързате да станете от леглото на Свети Валентин – дори и да трябва да отидете на работа, просто станете малко по-рано, за да се насладите на сутринта! Можете да изненадате партньора си със закуска в леглото или можете да планирате предварително и да приготвите нещо заедно, на което да се насладите двамата тази сутрин. Има нещо в това да отделите време да бъдете заедно, преди стресът от деня да се намеси, което да се усеща специално, така че това е идеалният начин да започнете ден, предназначен да празнувате любовта си.

Отидете на комедиен клуб, пиеса или концерт

концерт, двойка

Снимка: iStock

Спомняте ли си времето, когато излизахме навън и гледахме изпълнения на живо? Всички толкова сме свикнали да възприемаме спокойния начин на живот, включително когато става дума за срещи, че сме забравили колко забавни винаги са били някои от концертите на живо около нас. Използвайте този празник като извинение да се облечете с партньора си и да видите шоу – независимо дали е стендъп, концерт, пиеса или мюзикъл, или дори танцово шоу. Изпълнението на живо е вълшебно както винаги и в зависимост от вашите предпочитания и предпочитанията на вашия партньор, това може просто да се превърне в традиция за Свети Валентин или най-малкото в една от най-добрите идеи за среща за Свети Валентин, които сте опитвали досега.

Афродизиак за Свети Валентин – на кои храни да разчитате?

Свети Валентин – 6 тоалета за всеки повод

Свети Валентин – 6 нетрадиционни цвята за маникюр

Отидете на среща по изгрев 

пътуване, двойка

Снимка: iStock

Има нещо във февруарската вечер, което просто ви кара да искате да правите... абсолютно нищо, поради което този Свети Валентин може да е годината, в която да изпробвате среща на зазоряване с партньора си. Събудете се рано, вземете термос с горещ шоколад и отидете да гледате изгрева, завити в уютно одеяло някъде с приятна и романтична гледка. Или, ако не искате да прекарате една сутрин навън, не се притеснявайте – намерете място за закуска или брънч, което сте искали да опитате и да посетите по-рано през деня, преди да продължите да се наслаждавате на празника.

Прекарайте една секси и игрива вечер

романтика, двойка

Снимка: iStock

Често пропускаме да осъзнаем колко е важно да бъдем игриви с нашите партньори. Смехът, флиртът и закачките носят толкова желано облекчение сред стреса на ежедневието и е толкова хубаво просто да разпускаме заедно от време на време. Особено на Свети Валентин, когато се чувстваме малко по-интимни, включването на игра с партньора ви в тези по-горещи моменти може да превърне вечерта от обикновена в страхотна. Има много секси игри, които можете да играете, за да разнообразите нещата с партньора си, така че изберете една или няколко, които ще ви развълнуват и планирайте секси вечер заедно. Бельото не е задължително, но е препоръчително!

Правете нещо на открито

двойка

Снимка: iStock

Ако вие и вашият партньор обичате да излизате навън, не позволявайте на студеното време да ви спре! На този ден – Свети Валентин отидете заедно на кънки на лед или на зимен поход. Понякога няма нищо по-романтично от това да излезем на студа, преди да се завием отново вътре с одеяло и чаша горещ шоколад. Можете дори да използвате това като възможност да пътувате някъде извън вашия град за един ден – намерете маршрут за поход, който е на разстояние с кола, изследвайте района и завършете празника си на Свети Валентин, чувствайки се толкова свързан с природата, колкото и с партньора си.

За още идеи за Свети Валентин последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари