IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да оправите отношенията си с партньора след брутален скандал

15 февруари 2024 18 00

Има две условия, за да се справите като двойка и да продължите напред...

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Да се чувстваш отчужден и отдалечен от партньора си след голямо, взривяващо скарване е наистина кошмарно чувство. Продължавате да се питате дали този скандал няма да доведе до раздялата ви с любимия човек или минимум до трайно охлаждане на чувствата ви. Чудите се дали изобщо ще можете да възстановите връзката си в бъдеще.

Разочарованието, гневът и страхът ви завладяват и не можете да не почувствате, че няма връщане назад от това. След травматична конфронтация с вашата половинка има два начина да се справите и да продължите напред.

Първото е изцелението, което трябва да направите сами, за да насочите ума си към по-здравословно място и да го направите с чиста съвест. И второто е вашето съвместно усилие като двойка да разрешите конфликта по положителен начин, като и двамата трябва искрено да желаете да излекувате отношенията си.

А ето и 5 начина как да подобрите отношенията си като двойка, след брутално скарване:

1. Идентифицирайте корена на вашия проблем

В разгара на скандала и двете страни могат да си кажат неща, за които после да съжаляват. В тази ситуация и двамата сте „жертвите“ и двамата сте от една и съща страна, колкото и да е трудно да го осъзнаете в този момент.

Ето защо не бива да ви отнема много време, преди да обмислите и проследите стъпките си, за да разберете къде точно нещата са излезли извън контрол.

След като установите това, свържете се с партньора си и спокойно и внимателно говорете с него за проблема, без да го обвинявате. Това е жизненоважно в процеса на опрощаване. И двамата трябва да поемете отговорност за думите, които сте казали, и да се извините, преди да разрешите проблема по-нататък.


2. Дайте си малко свобода да дишате

След като мнението на вашия партньор вероятно ви е изкарало от равновесие, най-умното нещо, което трябва да направите сега, е да си дадете пространство един на друг.

Ако живеете заедно, не напускайте къщата изцяло, тъй като това ще добави ненужно усещане за изоставеност, а по-скоро се оттеглете в различни стаи. Ако вашият партньор е този, който инициира това, не се опитвайте да го спрете. И двамата трябва да останете сами с мислите си, за да изчистите ума си, да се успокоите и да измислите следващата стъпка. 

Едва след като сте прекарали това време насаме, можете да опитате да обсъдите проблема отново.

нещастна двойка;

Снимка: iStock

3. Съберете се с партньора си и търпеливо изслушайте какво има да ви каже

Общуването с партньора ви след голям скандал до голяма степен зависи от времето.

След като охладите страстите и съберете мислите си, срещнете се и изслушайте какво има да каже другият. Имайте предвид – и двамата сте наранени от този конфликт, не само вие.

Ако не сте готови да слушате, нещата могат бързо да се обърнат към по-лошо, така че бъдете сигурни, че имате положителна нагласа за конструктивен разговор. Използвайте изречения „Чувствам се...“ и избягвайте да обвинявате другия. („Чувствам се наистина неразбран, когато казваш това и това...“)

4. Избягвайте втори рунд на всяка цена

Целият смисъл на намирането на общ език отново е да се избегне повторението на спора по-късно. Търпеливото изчакване, докато вашият партньор даде своята страна на историята, е решаващата част. Ще дойде вашият ред. Дотогава слушайте с отворен ум и сдържайте емоциите си.

Искате цялото внимание на партньора ви, когато дойде вашият ред, нали? След това направете същото за него. Вашето поведение по време на този разговор след скарването ще направи всичко различно. Слушайте, за да отговорите, а не за да сте в опозиция.

И когато дойде ваш ред, не задържайте нищо в себе си. Дайте воля на чувствата си. Това е честен разговор между двама души, които се обичат, и двамата трябва понякога да чуят суровата истина, за да се поучат и да израснат от това.

5. Научете се да прощавате и се поучете от този горчив опит

След като подредите нещата, не забравяйте да кажете на партньора си колко ви е грижа за него. Той вероятно ще направи същото за вас. Важно е да си напомняте един на друг за любовта, която изпитвате, за да знаете, че това, през което преминавате в момента, си заслужава в дългосрочен план.

Простете на партньора си с отворено сърце. Запомнете защо изобщо сте стигнали дотук и направете всичко по силите си, за да не позволите да стигате отново до същото. Оставете проблема в миналото и се съсредоточете върху съвместното ви бъдеще.

За още новини от света на отношенията, звездите и модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

anonimen ( преди 2 месеца )