IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 причини, поради които той няма да ви позволи да го напуснете

2 март 2024 15 00

Това са болезнено откровените истини

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако не сте много щастливи със своя романтичен партньор и връзката ви определено не е здравословна, сигурно ви минава мисълта за раздяла. И все пак, когато се опитате да започнете разговор за скъсване, вашата половинка не иска и да чуе! Ако сте се опитвали многократно да се измъкнете от тези сложни отношения, но винаги срещате съпротива отсреща, то вероятно вашият доскорошен любим просто не иска да ви пусне.

Ако сте от жените, които искат да излязат от дадена връзка и да продължат напред с живота си в името и на психическото си здраве, но някак не успяват да убедят човека до себе си, че това е правилният ход, може би има причина за това. Измислянето как да се разделите с някого, който не иска да се разделяте, може да бъде трудно, продължително и вбесяващо. Но когато разберете причините, поради които той не иска да скъсате, може да ви стане още по-неприятно.

А ето и 5-те болезнено честни причини, поради които един мъж не иска да се раздели с дадена жена, която му е осигурила комфорт:

1. Той иска властта

Когато се опитвате да се разделите с приятеля си, а той ви казва: „Ти няма да ме напуснеш... Аз ще го направя“? той реално отказва да уважи вашите желания и нужди, защото иска всичко да зависи от него. Има жени, които с  години се опитват да прекратят дадена любовна връзка, но всеки път, когато са на ръба това да се случи, партньорът им ги заплашва с нещо или започва да им върти някакви номера, за да покаже, че в него е силата и той ще вземе окончателното решение.

Ако вашият приятел е от този тип, трябва да намерите начин да си върнете властта. Ако не иска  да си тръгне от общия ви дом, ще трябва вие да предприемете тази стъпка!

2. Той иска някой да се грижи за него

Почти всеки мъж има нужда някоя жена да се грижи за него. Без значение колко успешни или независими са мъжете, наличието на някой, който се грижи за техните нужди, е ключова част от тяхното щастие. Представете си, ако се разделите с него – той ще трябва да си пазарува, да готви, да чисти, да глади и т. н. Тази перспектива плаши доста мъжете и те са готови да дадат обещания, че ще се променят, само и само да  запазят източника на житейски комфорт.

И така този тип мъже обикновено губят времето на половинката си, приемайки я за даденост. Истината е една – те не искат да се разделят с жена, която върши толкова много работа и се грижи за дома им.

ревнивец; Снимка

Снимка: Istock

3. Харесва интимността

Много мъже са водени най-вече от интимността. Те мислят за секс 24 часа в денонощието и ще направят почти всичко, за да имат лесен достъп до него, когато поискат, а това означава да запазят партньорката си. Ако вие пожелаете да се разделите с такъв мъж, той вече няма да има лесен достъп до секс и ще трябва да полага усилия другаде.

И докато мъжете обичат интимността, полагането на усилия да я получат невинаги им се струва толкова привлекателно. Освен това интимността, която е резултат от конфликт, който често присъства винаги, когато хората се опитват да се разделят, е наистина пламенна. Така че защо някой би се отказал от това? Лекът за този проблем е – без повече интимност. 

4. Той не иска да излиза по срещи отново

Да бъдем честни: една от причините един мъж да не иска да скъса с половинката си, въпреки че връзката не  върви, е страхът, че ще трябва отново да започне да излиза по срещи. Новите запознанства са ужасяващи за някои мъже. Ако един мъж си има жена, която се грижи за него и не се дърпа, когато става въпрос за секс, той няма да избяга от този уют и удобство, дори двамата да не се разбират по важни житейски теми. Затова, ако сте в такава ситуация, вие ще трябва да започнете да излизате с приятелките си и да развалите комфорта на вашия партньор. Опитайте се да възстановите необвързания си живот!

5. Той се смущава какво ще си помислят другите

Много мъже са много горди. Те искат да изглеждат добре и да изглеждат успели в очите на другите, особено на другите мъже, а част от това е да са в сериозна връзка. Ако искате да се разделите с даден мъж, а той се дърпа, може би не иска да го направи заради родители, приятелски кръг, колеги, близки. Може би той се смущава, че другите ще го заклеймят, че е виновен за поредната си неуспешна връзка. Това ще накърни гордостта му.

Единственият начин да намерите любовта и щастието, които заслужавате, е ако можете да излезете от връзка, която не ви задушава. По-лесно е да се каже, отколкото да се направи, но можете да го направите!

За още новини от света на лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари