IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 причини защо партньорът ви трябва да бъде и ваш приятел

14 февруари 2024 11 00

Приятелството не е убиец на страстта, а напротив – кара връзката ви да расте и процъфтява

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Вероятно сте гледали филм, в който влюбените главни герои си казват един на друг, че „никога не биха могли да бъдат само приятели“, а именно защото страстта помежду им е твърде силна. И все пак, това, което рядко се засяга в кинематографичния свят на „и заживели щастливо“, е че макар влюбените да не искат да бъдат приятели, приятелството е жизненоважна част от всяка щастлива любовна връзка.

Някои двойки не могат да живеят без драма и една солидна основа на приятелство може да не им изглежда много атрактивна или секси. Реалността обаче е, че тези привидно водени от страст връзки могат да създадат непрекъснато затягаща се верига от повтарящо се поведение, последвано от същите стари реакции, отново и отново.

Приятелството може да бъде от полза за вас и вашия партньор, като помогне на връзката ви да расте и да процъфтява чрез открита и приятелска комуникация в отношенията.

А ето и 10 причини, поради които преди всичко трябва да изградите приятелство със своя романтичен партньор:

1. Връзката ви има по-голям шанс да оцелее

Дълбоките приятелства често издържат изпитанието на времето, докато ярката искра на мимолетна страст може скоро да изгасне или да прегори. Романтичните връзки могат да идват и да си отиват, но силните приятелства имат по-голям шанс да продължат във времето. Създайте усещане за истинско приятелство с партньора си, за да дадете на връзката си по-добър шанс за оцеляване.

2. Имате си съюзник в житейски план

Светът понякога може да изглежда като самотно или сурово място и да имате добър приятел, който е и човекът, с когото споделяте живота си, може да бъде голяма подкрепа. Приятелството не е само в чувства, а често в това, че някой може да ви даде практичен съвет и да бъде до вас, да ви бъде опора, когато имате нужда. Ако любимият ви човек не е ваш приятел, може да се почувствате сами, когато нещата в житейски план станат трудни.

3. Приятелството поддържа връзката интересна

Някои любовни връзки влизат в зоната на приятелството, когато страстта намалее, и много двойки признават, че се страхуват това да се случи в техните отношения. Аргументът е, че запазването на малко мистериозност помага да се събуди сексуалният интерес. Това може да е така, но да сте приятели също означава, че можете да се разбирате на толкова много различни нива. Опитайте се да внесете добра инжекция от хумор и избягвайте обикновената, по-хладна връзка в делови стил.

4. Създава се връзка отвъд физическата

Приятелството ще добави дълбочина и разнообразие към вашия съюз, което е много повече от това да се чувствате привлечени и сексуално заинтересувани един от друг. Тази връзка, когато е силна, може да резонира с това кои сте като индивиди, както и с това как се свързвате като двойка.

5. Позволява ви да бъдете себе си

Приятелството вдъхва разбиране, съпричастност и уважение към вашия партньор и обратно. Това може да даде невероятен тласък и на двама ви, като отключи усещане за свобода да бъдете това, което сте, без да се налага да ограничавате своите мисли, чувства и житейски стремежи.

6. По-лесно разбиране

Когато се скарате с добър приятел, има по-голям шанс и да се сдобрите в даден момент. Можете също така да не сте съгласни един с друг, без това да доведе до тотален конфликт или срив помежду ви. Приятелството учи и двама ви да знаете как да общувате, да правите компромиси и да прощавате. Приятелството е котва, която държи връзката ви на място, когато животът започва да „хвърля копия“ по вас.

7. Насърчава положителното поведение

Освен ако имате проблеми със самия себе си, с които да не успявате да се справите, ще сте склонни да гледате на своите приятели като на хора, на които държите достатъчно, за да бъдете любящи и добри, а не целенасочено да се държите лошо или да ги мамите. Това са всички качества, които искате да изпитате във връзката си със своя партньор.

8. Спира натрупването на негодувание

Негодуванието често е страничен продукт от липсата на комуникация, независимо дали от едната или от двете партньорски страни. Когато започнете да чувствате, че половинката ви неправомерно ви използва, вие усещате раздразнение от пренебрегването на вашите най-важни интереси, а това постепенно се превръща в чувство на възмущение. Ако сте приятели с партньора си, тогава ще се чувствате комфортно да общувате с него за това какво усещате. 

9. Емоционална подкрепа

Довереник е човек, на когото можете да разчитате винаги или казано с други думи – приятел в нужда се познава. Когато сте разстроени или наистина искате да излеете или изразите чувствата си, вие се обръщате към приятел. Какъв по-добър начин да задълбочите връзката с любим човек от това да почувствате, че той е до вас емоционално, за да смекчи приземяването ви, когато тръгнете да падате.

10. Засилва чувствата на любов

Приятелството създава по-силна, по-дълбока и по-широка връзка с вашия партньор, като ви дава пространството да изразите напълно любовта си. Дори ако вие и вашият партньор сте започнали отношенията си като приятели, преди да сте се обвързали романтично, от решаващо значение е да сте в синхрон с елемента на приятелство във връзката ви, за да поддържате позитивните чувства. Имайте предвид, че е здравословно да имате други приятели извън връзката си. 

За още новини от света на взаимоотношенията и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Anonimen ( преди 2 месеца )