IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 знака, че привличате незрели мъже в живота си

13 юни 2024 18 00

Може би го правите подсъзнателно

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Навлизането в света на връзките и запознанствата може да е като скитане из лабиринт, особено когато един и същи тип мъже продължава да се появява на всяка крачка.

Ако въпреки всичките ви усилия, продължавате да привличате мъже, които са емоционално незрели, не съвсем готови да се обвържат или просто като цяло не отговарят на вашите стандарти, то проблемът може би е във вас самата.

Може би се чудите защо на мъжете, които привличате, изглежда им липсва зрялост, дори когато всичко останало изглежда перфектно.

Ето как да разберете със сигурност, че подсъзнателно привличате мъже, които имат нужда от повече израстване. Тази статия е за онези жени, които са уморени от бъркотията в любовния си живот и са готови да разберат защо продължават да излизат с неподходящите момчета.

А ето и кои са 8-те знака, които показват, че несъзнателно привличате незрели мъже в живота си и е време да разчупите този модел:

1. Вие винаги сте по-отговорната страна във връзката

В една балансирана връзка и двамата партньори споделят отговорности. Въпреки това, ако установите, че постоянно поемате тежестта на важни решения, финанси или дори основни задачи като планиране на почивки, срещи и др., това може да е знак, че привличате незрели мъже.

Емоционално зрелите хора разбират важността на споделянето на отговорности и не се страхуват да поемат отговорността, когато е необходимо.

Ако постоянно сте заседнали в ролята на „възрастния“ във връзките си, това може да е индикация, че подсъзнателно привличате мъже, които все още не са съвсем пораснали.

Реалността е, че връзките изискват работа в екип и ако един човек винаги е оставен да държи цялата тежест, това не е просто несправедливо, а е неустойчиво. Така че, ако вие винаги сте отговорният, може би е време да преразгледате модела  си на поведение.

2. Падате си по мъже, които прекалено много разчитат на вас

Има тънка граница между това да бъдеш подкрепящ в една връзка и да станеш нечия патерица. Ако забележите, че мъжете, които привличате, разчитат прекалено много на вас за своето щастие, вземане на решения или дори за самочувствието си, това е ясен знак за незрялост.

Зрелите мъже разбират, че докато партньорката може да обогати живота им, тя не може да бъде техният единствен източник на щастие или самооценка. Те осъзнават важността на независимостта в рамките на една връзка и оценяват стойността на споделянето на живота с някого, без да стават зависими от него.

Така че, ако вашият партньор изглежда не може да взема решения без вашето участие или настроението му зависи изцяло от това как е минал денят ви, време е да разпознаете това като червен флаг за незрялост. Трябва да сте партньор, а не родител.

3. Постоянно се занимавате с някаква драма във връзките си

Ако често във връзките ви има ненужна драма – раздухани ситуации, дребни спорове за незначителни неща и мелодраматични конфронтации, трябва  да се замислите защо това е така.

Не е добре да ходите по черупки от яйца, когато сте в романтични отношения, страхувайки се да не кажете или да не направите нещо, което да разстрои половинката ви. Този вид връзки са изтощителни и емоционално дестабилизиращи – ясни признаци на незрялост. Зрелите мъже разбират важността на комуникацията и ангажираността и не създават драма там, където не е необходимо да има такава.

Скарана

Снимка: iStock

4. В живота на тези мъже липсва стабилност

Стабилността не означава непременно, че трябва да имат шестцифрена заплата и къща в предградията. Но известно ниво на стабилност, като поддържането на постоянна работа или поддържането на добри условия на живот, е отличителен белег на зрялост.

Ако непрекъснато привличате мъже, чийто живот изглежда е в постоянни катаклизми, това може да е признак на незрялост.

Незрелите мъже често се борят да задържат работа за дълги периоди или често се местят от едно място на друго, защото винаги преследват следващото голямо нещо.

Тази липса на стабилност може да доведе до несигурност и непоследователност, което може да причини напрежение във всяка връзка. Така че, ако забелязвате този модел сред мъжете, които привличате, време е да си вземете бележка. Не е ваше задължение да осигурявате котва в техните бурни морета.

5. Често се чувствате емоционално изтощени

Любовта трябва да те повдига, а не да те събаря. И все пак, ако често привличате незрели мъже, може да откриете, че се чувствате емоционално изтощени по-често, отколкото трябва.

Да бъдеш във връзка с незрял мъж може да бъде като да си на скоростно влакче в увеселителен парк. В един момент те са надъхани от живота, в следващия са в яма на отчаяние и от вас зависи да ги извадите.

Този постоянен емоционален труд може да ви накара да се чувствате изтощени и неоценени. Може да почувствате, че давате много повече, отколкото получавате в замяна.

Моля, запомнете това: Вие заслужавате да сте във връзка, която изпълва сърцето ви с радост и мир, а не такава, която изцежда енергията ви. Така че, ако редовно се чувствате емоционално изтощени, това е знак, че може би привличате незрели мъже.

6. Мъжете в живота ви не притежават емоционална интелигентност

Емоционалната интелигентност е способността да разбирате и управлявате собствените си емоции, както и да съчувствате на емоциите на другите. Това е ключов компонент на зрелите, здрави взаимоотношения.

Незрелите мъже често се затрудняват да изразят чувствата си и им е трудно да съчувстват на другите. Те могат да избухнат, да станат прекомерно ревниви или притежателни, или да избягват трудни разговори.

Ако забелязвате тези поведения в мъжете, които привличате, това е добър индикатор, че те може да са емоционално незрели. Разпознаването на този модел може да ви помогне да направите по-съзнателен избор в кого да инвестирате времето и емоциите си.

7. Привличате мъже, които избягват обвързване

Обвързването може да бъде обезсърчаваща перспектива за мнозина, но за зрелите мъже това е естествено развитие в здрава връзка. Ако мъжете, които привличате, постоянно избягват обвързване, независимо дали става дума за определяне на връзката, планиране на съвместно бъдеще или дори правене на планове за следващата седмица, това е силен знак за незрялост.

Зрелите мъже разбират, че обвързването не е капан, а решение да изберете един друг, да планирате и изградите бъдеще заедно. Те са готови да предприемат тази стъпка, защото ценят това, което и двамата споделяте.

Така че, ако „да видим как вървят нещата“ е често срещана фраза, която чувате, когато се опитвате да обсъдите бъдещето на връзката си, време е да признаете, че може би привличате незрели мъже. Не забравяйте, че заслужавате партньор, който е готов и желае да се отдаде на вас точно толкова, колкото и вие на него.

8. Те не желаят да правят компромис

Независимо дали вземате решение за гледане на филм или ресторант за вечеря, партньорът ви трябва да е склонен на дебат или на компромис.

Ако един мъж е непреклонен и твърде упорит, налагайки ви своите избори, включително и по-важни въпроси като дискусии за бъдещето, управление на финанси и др., то явно му липсва зрялост.

В една зряла връзка компромисът е ключов, а не е чужда концепция. Невинаги става въпрос за победа или загуба, а за намиране на средата, която зачита нуждите и желанията на двамата партньори.

За още новини от света на връзките и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари