IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Странните симптоми, които доказват, че сте влюбени

23 февруари 2015 11 45

10 луди неща, които вероятно ще започнете да правите

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Когато човек се влюби, той пее песни за своя любим, мисли за него нонстоп и започва да прави някои други странни неща, за които ако можеше да се види отстрани, щеше да се учуди на себе си.

Любовта на първо място влияе физически на човек и по-точно на хормоните в мозъка му. В действителност, учените казват, че любовта засяга мозъка по начин, подобен на пристрастяването към наркотиците.

Освен това тя влияе и на поведението на човек.

Ето и 10 странни симптоми, които могат да ви подскажат, че сте влюбени:

1. Хормоните ви ще бушуват.

Когато сте влюбени и видите обекта на чувствата си, сърцето ви ще започва да бие учестено, дланите ви ще се потят, главата ви ще започне да се върти, може и стомахът да ви заболи. Всичко това е благодарение на прилива на хормони, които заливат мозъка и тялото на влюбения човек. Те ще ви оставят с чувство на еуфория, заради високите нива на ендорфин.

2. Ще се будите с мисълта за любимия си.

Възможно е да мислите за обекта на любовта си от рано сутрин до късно вечер – да се будите и заспивате с натрапчивата мисъл за него. Този индивид ще е обсебил съзнанието ви и ще забравите всичките си други грижи. Не е зле да се насилвате да мислите за себе си и за делата си от време на време.

3. Ще се усмихвате, дори когато сте сами.

Хората, които са щастливо влюбени се усмихват без причина – те просто се чувстват супер щастливи и дори да не са заедно с любимия си точно в момента, те като цяло ще се усмихват повече от обичайното. Това е защото тънат в блаженството на любовта.

4. Ще започнете да се държите леко натрапчиво.

Когато човек е влюбен, той няма да знае какво да прави когато е сам, а просто ще иска да прекарва всяка свободна минута с обекта на чувствата си. Момичетата са склонни да гледат футбол, който иначе не разбират, само и само да са с любимия си.

5. Можете да започнете да правите някои смущаващи неща.

Навремето влюбените мъже правеха серенади под прозореца на любимата си, а сега ѝ пускат клипове от YouTube с любовно послание. Изобщо любовта кара хората да правят неща, от които при други обстоятелства биха се засрамили.

6. Ще сте склонни да излезете от зоната си на комфорт.

По същата логика, влюбените хора са склонни да предприемат нещо, което иначе не биха направили. Например влюбеното момче ще иде на клас по йога или танци, само за да е с любимата си.

7. Изведнъж ще започнете да се грижите повече за външния си вид.

Влюбените хора се стараят да изглеждат максимално добре, за да впечатлят половинката си. Възможно е да започнете да спортувате по-активно или дори да смените съдържанието на гардероба си с по-секси дрехи.

8. Ще си пеете без повод.

Когато човек е влюбен, той се чувства толкова весел и безгрижен, че невинаги може да задържи емоцията си вътре в душата си. Много е възможно той да има желание да пее и да танцува, само като чуе ритъма на музиката.

9. Често ще сте разсеяни.

Влюбените хора са разсеяни. Те са толкова щастливи и развълнувани от събитията в личния си живот, че всъщност не им се прави нищо друго и не ги е грижа за почти нищо друго.

10. Наистина можете да „ослепеете“.

Старата поговорка казва, че любовта е сляпа и това е истина. Влюбеният човек смята, че обектът на чувствата му е най-невероятният, най-красивият, най-милият, най-интересният и т. н. човек на света, а всичко, което той казва и прави, е вълшебно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

aa ( преди 8 години )
Вярно е..Но после прогледваш и виждаш реално какъв е човека.И след време изобщо не ти се струва нищо особено камоли най-красивия/ата..!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Меги ( преди 9 години )