IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо ни е страх да ходим по срещи?

1 юни 2015 15 01

А предпочитаме да си стоим необвързани

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Хората се страхуват да бъдат сами или да се чувстват самотни. Това е една изключително движеща сила, която често ни подтиква да взимаме решения, които ще ни накарат да се чувстваме по всякакъв начин, но не и щастливи.

Способни сме да започваме връзка, която знаем, че няма перспектива и със сигурност няма да ни кара да се чувстваме спокойни и в хармония със себе си. Още по-лошият момент е, че инвестираме време и усилия в такива отношения и ги продължаваме, водени единствено и само от страха си да не останем сами.

След като веднъж ни разбият сърцето наистина много и осъзнаем колко непоносима и дори убиваща може да бъде болката, започваме да се затваряме все повече от себе си.

Не излизаме по срещи, защото ни е страх да не се повтори отново огромното разочарование, което вече изпитахме.

По тази причина се оказва, че много повече се притесняваме от това да излезем на среща, отколкото да останем сами. Макар и понякога това да е несъзнателна мисъл, тя има своите проявления под формата на признаци – ето кои са те.

1. Не ме е страх да спя сам, страх ме е да спя с грешния човек

Това е често срещано усещане, което ви кара да се чувствате, че може би е по-добре да си легнете да спите сами, отколкото да допуснете неправилен партньор. Истината е, че ви се струва по-реално да дадете власт на някого, който не я заслужава и това ви плаши.

2. Не ме е страх да ям сам, страх ме е да не си разваля обяда/вечерята с лош разговор

Всички сме изпитвали удоволствието от консумацията на много вкусна храна и приятна компания. Истината е, че ако се храните с неособено вкусно ястие, но имате приятен разговор, нещата не са толкова лоши. Проблемът идва, когато ситуацията е обратната – и най-невероятното нещо, което сте опитвали може да загуби стойност, когато водите неприятен диалог.

3. Не ме е страх, че няма да правя секс, страх ме е от лошия такъв

По-добре сами, отколкото зле придружени. Едно известно твърдение, което с пълна сила важи и за интимния живот. Усещането, че не сте прекарали особено добре вечерта е способно да ви откаже напълно от даден човек.

4. Не ме е страх, че никой няма да ми пише. Страх ме е от това, че ще гледам постоянно телефона, чакайки съобщение.

Всички сме били в тази роля. Очакването на съобщение или какъвто и да е признак на живот от другата страна може да е много коварна ситуация, която да съсипе настроението ви с дни наред. Ако не чакате никого да се свърже с вас просто няма какво да развали щастието ви.

5. Не ме е страх да инвестирам пари, страх ме е да инвестирам време

Парите както се печелят, така и се губят. Дори и да сте към края на своята заплата, няма да се поколебаете да я инвестирате в красива емоция, която ще ви зареди и ще ви накара да сте щастливи до следващата дата за месечен приход. Времето, от друга страна, е нещото, което никога няма да можете да си върнете, независимо какво правите.

6. Не ме е страх да съм себе си, страх ме е от човек, който няма да ме приеме такъв, какъвто съм

Ако имате човек, с когото спокойно и без притеснение сте това, което сте – честито, вие сте истински късметлии. Всички останали обаче трябва да помислят добре върху това, дали обмисляте предварително как да реагирате, какво да кажете и как ще се представите. Ако някой иска да се промените, значи не иска да бъде с вас, а с образ, проектиран върху вашия.

7. Не ме е страх да бъда сам, а да бъда с човек, който ме кара да се чувствам самотно

Ако на теория сте обвързани, но някак си не усещате това, което искате, значи не сте във връзка с правилния човек. Постоянното чакане на обаждане, липса на внимание или интерес не значи, че сте във връзка, а че губите времето си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари