IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо оставаме с човек, който не ни заслужава?

13 юни 2015 13 31

7 лъжовни мисли

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Има много показатели за това, дали връзката, в която се намирате в момента има потенциал да се развива.

Ако човекът до вас ви прави щастливи, отнася се с вас с любов и уважение и ви кара да чакате с нетърпение настъпването на деня, за да видите първо неговата усмивка, то определено се намирате в мечтана ситуация.

От друга страна обаче се намират връзките, за които имате усещане, че просто не вървят. Дори и комуникацията да е на добро ниво и да ви е приятно да прекарвате времето си заедно, винаги се оказва, че това не е достатъчно.

Дори и малките моменти, в които се чувствате недооценени или пренебрегнати могат да променят настроението ви за дни напред.

Има много хора, които умеят да ви зарадват, но това далеч не означава, че връзката има бъдеще. Когато някой се появи, но или не е правилният човек, или просто не е точното време – нещата няма да се получат.

В тези ситуации, бъдете сигурни, че не трябва да давате повод на едни определени мисли да ви накарат да се чувствате виновни.

Ето кои са те.

1. Той е много мил и не искате да го нараните

Да, всеки намек, че нещо не върви кара половинката ви мигновено да се притесни и да започне да задава хиляди въпроси. В такива моменти се промъква чувството, че сте най-лошият човек на света и причинявате болка на една всъщност добра и мила личност. Замислете се обаче, че колкото повече останете в тази връзка, толкова по-големи надежди ще захраните в отсрещната страна, а сблъсъкът с реалността на по-късен етап, в който вече има и чувства, е много по-тежък. Прекратете нещата докато е време.

2. Имате история

Това е точно този човек, който сте обичали с цялото си сърце и то от много време. По едни или други причини, отношението му към вас понякога е доста грубо, обидно и ви кара да се чувствате зле. Въпреки това у вас е останал споменът от миналото, който ви кара да мислите, че дължите поне лоялност и коректност. Истината е, че нищо не дължите. Времето, прекарано заедно, е важен елемент за създаване на връзка, но ако тя не се развива, това си е чиста загуба.

3. Някога сте обичали този човек

Любовта сама по себе си често не е достатъчна. Правилната формула за успешна връзка се крие в това и двамата да разбират факта, че трябва да се стараят, за да потръгнат отношенията. Не може да лежите на стари лаври и да се надявате, че само да се обичате, и всичко вече е наред. Трябват компромиси, отношение и голяма доза жертви.

4. Страх ви е, че няма да намерите по-добро

Хората са уникални по своята същност и няма един с един еднакъв характер. Ако смятате, че половинката ви е най-доброто, което можете да намерите, значи просто не сте търсили достатъчно. Всеки човек може да ви накара да се влюбите в него по различни причини – при едни е отношението, при втори е наличието на тази магнетична лудост, а при трети е фактът, че се чувствате сигурни. Може да няма „по-добър“, но със сигурност има по-добър за вас.

5. Харесвате живота, който имате с половинката

Да, тук става въпрос за богатство. Но не е задължително то да бъде измерено във финансова сигурност – може да бъде усещане за приключение, чувство за хумор или дори слава. Просто ви харесва начинът, по който протича ежедневието ви с този човек. Тук е моментът да се замислите, дали не харесвате разнообразието, което този човек внася в деня ви, вместо да харесвате самия човек. Разликата е огромна.

6. Смятате, че не заслужавате по-добро

Заслужавате ли повече? Единственият човек, който може да отговори на този въпрос, сте самите вие. Бъдете сигурни, че сте напълно честни със себе си и игнорирайте мнението на околните. Никой около вас не знае уроците, на които ви е научил животът и през какво сте минали. Житейският опит е добър учител и ни изгражда като характери и стойностни личности. Точно той ни показва колко силни можем да бъдем и че заслужаваме да бъдем щастливи. Ако не сте щастливи, значи заслужавате повече.

7. Отказвате се

Ако не се чувствате виновни заради това, че се отказвате от възможността да откриете правилния за вас човек, да живеете мечтания живот, то сега е моментът да се замислите. Дори и в момента да не осъзнавате грешката, която правите с примиряването, със сигурност ще я изпитате след още известно време, загубено по грешен човек.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари