IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уроците за изневярата, които можете да научите от Холивуд

19 април 2016 13 40

Топ 13

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Филмите могат да ни подведат за много неща, но могат и да ни преподадат доста житейски уроци. Когато става въпрос за изневяра, Холивуд може да ни покаже много модели, които да ни накарат да се замислим, преди да се решим да кръшкаме на половинката.

Ясно е, че аферата носи вълнение и романтика, но тъжната истина е, че изневярата по-често носи горчивина или е провокирана от проблеми.

Така или иначе, тези 13 филма ще ви предложат важни уроци по темата:

1. „Неприлично предложение“

Урок: Няма такова нещо като „машинален секс без последствия“.

Диана (Деми Мур) и Дейвид (Уди Харелсън) са щастливо женена двойка, но имат отчаяна нужда от пари в брой. Когато един богат, красив мъж (Робърт Редфорд) им предлага $ 1 милион за една нощ с Диана, те си казват, че е ОК, защото сексът няма да означава нищо. Но дори и след като работата е свършена, ревността на Дейвид продължава да разяжда брака им.

2. „Можеш да разчиташ на мен“

Урок: Изневярата вменява объркваща комбинация от вина и зашеметяване.

Сами (Лора Лини), която не харесва особено шефа си, Брайън (Матю Бродерик), но тяхната внезапна афера я изненадва и развълнува. В даден момент обаче, тя започва да се чуди „Какво правя? Защо се държа като момиче в пубертета!?“.

3. „Карол“

Урок: Аферата може да промени живота ти по начин, който няма как да прогнозираш.

Тази драма улавя една от най-страшните части на влюбването: когато не си сигурен, че обектът на обичта ти отвръща на чувствата ти. Когато става ясно, че връзката на Карол (Кейт Бланшет) и Тереза (Руни Мара) е нещо повече от афера, Карол решава да напусне съпруга си, който по-късно обявява, че нейната обратна сексуална ориентация я прави негодна да бъде майка.

4. „Да преминеш границата“

Урок: Някои афери могат да прераснат в дългосрочна любов.

Рядко, но е факт, че една изневяра може да задържи двама души заедно дълги години, както е в случая с Джони Кеш (Хоакин Финикс) и Джун Картър Кеш (Рийз Уидърспун), които започват връзката си като любовници, но в крайна сметка се женят след години незаконна любов.

5. „Фатално привличане“

Урок: Бъдете много, много внимателни, с кого точно започвате афера.

Този филм потвърждава, че аферата е грозна измама, която заслужава голямо наказание. В тази драма прелюбодеецът Дан (Майкъл Дъглас) става жертва на зловещо отмъщение от страна на своята пренебрегната и луда любовница Алекс (Глен Клоуз).

6. „Разходка на Луната“

Урок: Аферата може да означава, че просто се нуждаете силно от промяна в живота си.

Пърл (Даян Лейн) обича съпруга си и семейството си, но тъй като е забременяла още като тийнейджърка, тя се чувства така, сякаш е пропуснала голяма част от живота си. Аферата ѝ с Джером (Виго Мортенсен) ѝ позволява да си представи един напълно различен живот, но скоро тя осъзнава, че това е просто фантазия.

7. „Изневяра“

Урок: Съпругът винаги усеща, когато нещо се случва зад гърба му.

Не можем да виним Кони (Даян Лейн), че се влюбва в горещия герой на Оливия Мартинес. Но нейният съпруг (Ричард Гиър) определено започва да усеща, че жена му се държи странно и нещата започват да се влошават. Има още един урок – не подценявайте яростта, вдъхновена от измамата.

8. „Малки деца“

Урок: Когато човек е недоволен от брака си, той става склонен към изневяра.

Брад (Патрик Уилсън) и Кейт (Кейт Уинслет) се чувстват пренебрегвани от техните съпрузи по различни причини. Така че те започват любовна връзка. Но наистина, връзката им е просто бягство от техните семейни проблеми.

9. „Отблизо“

Урок: Дори когато нечий семеен живот изглежда безупречно, никога не се знае какво се случва зад закрити врати.

В тази невероятно сложна мрежа от романтични интриги, всички четирима герои изглеждат успешни и щастливи във взаимоотношенията си. Но под повърхността, всички те са недоволни от това, което имат.

10. „Краят на аферата“

Урок: Аферата може да възникне по време на или след травматично преживяване.

Аферата между Морис (Ралф Файнс) и Сара (Джулиан Мур) се разгръща на фона на Втората световна война в Англия. Буйният, романтичен секс между двамата е на фона на въздушното нападение. Логично аферата завършва доста мелодраматично.

11. „Английският пациент“

Урок: Забраненият секс винаги е супер горещ.

Подобно на „Краят на аферата“ (и пак с участието на Ралф Файнс), тази история се разиграва на фона на война. Ласло (Файнс) и Катрин (Кристин Скот Томас) започват супер страстна връзка. Фактът, че техните нови отношения са тайна, прави увлечението им още по-силно и интензивно.

12. „Другата жена“

Урок: Пазете се от серийни кръшкачи.

Не е задължително да се смята, че след като един път човек е изневерил, ще продължи да го прави и в бъдеще, но понякога това е модел на поведение. Тази комедия ни показва как Карли (Камерън Диас), Амбър (Кейт Ъптън) и Кейт (Лесли Ман) се обединяват, за да отмъстят на мъжа, който върти афери и с трите по едно и също време – с една съпруга и две любовници.

13. „Вече не живеем тук“

Урок: Аферата най-често върви ръка за ръка с лъжа и отричане.

Тази депресираща драма започва с Джак (Марк Ръфало) и Едит (Наоми Уотс), които мамят своите съпрузи, които от своя страна също започват да им изневеряват заедно. Двете „двойки“ изтъкават паяжина от грозни лъжи. Компрометираните нрави маркират с мрачна безнадеждност живота и на четиримата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари