IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Позицията, в която спим, говори много за връзката ни

24 февруари 2017 16 00

Можем да познаем кой е доминиращият партньор

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Начинът, по който спим с партньора си, е показател за връзката ни. Според модерната психология това е подсъзнателен ориентир за химията между влюбените. Може да се разбере кой е доминиращият и дали и двамата са независими. Ето какво могат да издадат някои от най-често срещаните позиции на партньорите по време на сън:

Обърнати с гръб един към друг, но докосващи се

Ако спим с гръб един към друг, но все пак докосваме част от тялото на партньора, като ръцете или краката, това означава, че искаме да бъдем заедно като двойка, но обичаме да имаме лично пространство.

Прегръщайки се

В тази позиция жената е поставила глава върху рамото на мъжа, докато той я е прегърнал с ръка. Това е признак за любяща връзка, в която мъжът защитава жената, осигурявайки ѝ емоционална подкрепа.

Прегърнати, като единият е с гръб

В тази позиция единият от партньорите е обърнат с гръб към другия, който го е прегърнал. Прегръщащият има ролята на закрилник във връзката, който предпазва партньора си от всички трудности. Прегръщаният, от друга страна, се нуждае от защита и разчита на своя любим за това.

С гръб един към друг, без докосване

Тази позиция прилича на ситуация на конфликт, тъй като партньорите нито са обърнати с лице един към друг, нито се докосват. Това обаче не е задължително. Партньорите, които спят по този начин, имат много силна индивидуалност и обичат своето лично пространство. Те не искат то да бъде нарушавано, но им е приятно любимият да бъде наблизо.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари