IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо фантазираме за други по време на секс?

7 март 2017 16 00

Оказва се, че е напълно нормално

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Когато сме силно влюбени в партньора си, повечето от нас гледат на него през розови очила. Понякога обаче затваряме очи по време на секс и в съзнанието ни се появява образът на привлекателния непознат. Защо се случва това, след като сме влюбени в своя партньор?

Оказва се, че умът ни се рее много повече, отколкото ни се иска да признаем, особено в дългосрочна връзка.

По време на най-интимните моменти с партньора ни, може да мислим за някой друг и това да е съвсем случаен мъж или жена, които сме виждали само веднъж, или такива, които познаваме. Не фантазираме за други, защото те са ни близки. Причината може да се дължи на това, че ние сме близо до момента на кулминация по време на секс.

Според специалисти добрият секс изисква и малко дистанция. Понякога се нуждаем от новости и разнообразие, за да запазим дългосрочната връзка. Това е начин сексът да остане вълнуващ.

По време на проучване от 2015 г. става ясно, че 42% от мъжете и 46% от жените си мислят за някой друг по време на секс. Междувременно 15% от жените споделят, че редовно си мислят за бившия си приятел. Това обаче не означава непременно, че е фактор, вещаещ изневяра.

Оказва се, че е напълно нормално да мислим и за някой друг по време на секс. В крайна сметка едва ли и ние сме единствените във въображението на партньора си.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари