IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 основни качества на здравословната връзка

22 май 2017 15 00

Независимостта е много важна

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Намирането на човек, който иска същите неща като нас, може да бъде трудна задача. Началото на всяка връзка може да се определи като пробен период. Обикновено „опипваме почвата“, за да проверим дали наистина искаме това, което и нашата половинка.

Макар да не е тайна, че много хора искат различни неща, в крайна сметка връзките не бива да са толкова сложни, а ние много често ги усложняваме.

Ако трябва да се направи списък, биха могли да се разграничат няколко важни неща, които имат основно значение за успеха на интимната връзка.

1. Доверие

Трябва да имаме доверие на половинката си не само по отношение на верността ѝ/му, но и за способността да взима правилни решения, без да се тревожи за това по какъв начин тези решения могат да се отразят на връзката и на нас.

2. Общуването

Най-добрата връзка е тази, която се развива от приятелството. Едно от нещата, от които най-много се нуждаем, е човек, с когото имаме стабилно приятелство.

Обикновено имаме нужда от човек, който да бъде най-добрият ни приятел. Трябва да можем да бъдем 100% себе си, а не да се стремим да се преструваме на нещо, което не сме.

3. Честност

Изключително важно е да си споделяме онова, което не ни харесва или което не одобряваме във връзката. Това е най-верният път към изясняване и избягване на евентуални проблеми, както и за израстването.

4. Независимост

Само защото имаме връзка с някого и го поставяме на първо място, това не означава, че трябва да се лишим от собствения си живот.

Да не се отказваме от вечерите, прекарани само в компанията на приятелите ни. Независимостта не просто не е нещо лошо, но е много съществена част от здравословната връзка.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари