IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На каква възраст жените получават най-добър оргазъм?

8 юни 2017 14 10

Мнозина смятат, че това се случва в младините, но не е така

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Мнозина смятат, че колкото повече остаряваме, толкова повече сексът остава на заден план, а удоволствието от него намалява. Истината е, че най-добрият секс в живота ни е свързан със самочувствието.

В проучване, проведено от Natural Cycles, изследователите откриват, че жените изпитват най-добрия си оргазъм на 36-годишна възраст.

От данните става ясно, че оргазмът, чувството на привличане, както и сексът, който носи най-голямо удовлетворение, се подобряват с възрастта, особено при жените на 36 години и по-възрастните.

Жените в тази възрастова група съобщават за по-голяма увереност и по отношение на начина, по който възприемат тялото си. Около шест на всеки десет признават, че са имали най-добри и най-много оргазми. За сравнение – дамите, които са на 23 години и по-млади, не съобщават за подобно удовлетворение от сексуалния си живот.

Приблизително девет от всеки десет жени в напреднала възраст съобщават, че се наслаждават на секса през последните четири седмици, в сравнение със седем от десет във възрастовата група от 23 до 36 години.

Оказва се, че жените над 36 правят секс по-рядко, но удоволствието от него е много по-голямо.


Като цяло, жените дават нееднозначни реакции, що се отнася до честотата на секса. Под една трета от анкетираните заявяват, че са правили секс два пъти седмично, над една пета от тях съобщават, че това се случва три пъти в седмицата, а под една пета имат интимен контакт само веднъж седмично.

В допълнение, една на всеки три жени смята, че сексът трябва да продължи по-дълго време, а една на всеки десет – че трябва да бъде за по-кратко, пише Medical Daily.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари

Мъж ( преди 6 години )
Хубаво ми е когато жените получават оргазъм и когато забременяват.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар