IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Личен опит: Имам ли бъдеще с мъж, по-млад от мен с 11 години?

29 октомври 2018 16 00

Какъв е отговорът на психолога?

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Аз съм на 41, той е на 30. Ние сме много привлекателни на външен вид, много хора никога не могат да ми дадат годините. Освен това имаме и духовна връзка, много общи теми за разговор, често говорим с часове. Но се страхувам, че колкото повече време сме заедно, толкова повече разликата във възрастта ще причинява проблеми – изведнъж ще започне да съжалява, че не е свързал живота си с някоя по-млада жена, може да си хване любовница. А това няма да ми хареса... Когато съм на 50 години, той ще е само на 39. Страхувам се.
Валентина, на 41 години

Валентина, познавате ли много двойки, при които всичко е розово – нито кризи, нито предателства, нито копнеж за по-добър живот? Никой не може предварително да знае къде да чака затруднения, кои противоречия ще се изгладят с течение на времето и кои ще ескалират. Когато живеем заедно, винаги има риск за връзката.

Но от твоите думи личи, че вашият съюз се основава не само на физическата привлекателност, а и на взаимни интереси, което е много по-важно. Не са много жените, които могат да кажат нещо подобно за своя приятел.

Сред моите приятели има една двойка – той е бивш неин студент. Разликата между тях също е голяма, но са заедно вече над 20 години. Така че разликата във възрастта не е задължителна причина за раздяла. При тях дори има обратен ефект – те са активни хора, с общи интереси и приятели, всяка неделя ходят заедно на латиноамерикански танци... Животът им е пълноценен. Много хора от близкия ни кръг им предричаха раздяла, но и до ден днешен те са заедно и са щастливи.

Ние няма как да знаем какво ще се случи в бъдещето. Но който не рискува – не пие шампанско.
Екатерина Михайлова, психолог, пред psychologies

Никога не сте имали връзка? Следвайте тези 4 правила

Жените с по-малко сексуални партньори – по-щастливи в брака

7 знака, че вашият партньор не ви заслужава

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари

Стефан ( преди 4 години )
Не нямате бъдеще, а настояще, радвай се на живота си когато можеш че после някоя друга , по млада, по красива, по, по, и края е неизбежен, затова нека ти намества чакрите и си гледай кефа.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
39-32 не е равно на ( преди 4 години )
Имах връзка с хубава жена на 39. Аз бях на 32. Духовна, сексуална и каквато се сетиш... И двамата вече имахме семейства. Бях готов на всичко за нея. Исках да зарежа жена, деца - всичко. Тя, разбира се, се кълнеше колко много ме обича, но се стигна до ситуация в която избора
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар