IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каква е връзката ви според държането на ръцете

16 май 2019 15 00

Привързаността и отчуждението си личат

Източник: IStockphotos

Източник: IStockphotos

Сигурно често се разхождате за ръка с гаджето, но едва ли сте се замисляли защо преплитате пръсти или се държите само длан за длан. А всъщност начинът, по който хващате ръката на половинката може да разкрие доста за вашата връзка, особено за чувствата ви.

Според психолози, привързаността или отчуждението между двама души си личат по тяхното поведение. Така например двама влюбени си личат отдалече – те се държат за ръце, като обикновено пръстите им са преплетени, гушкат се и са неразделни. От друга страна мъж и жена, които са заедно от години, може да са се хванали само длан за длан. Ходенето поотделно пък насочва, че има някакъв проблем в комуникацията между двамата или във връзката като цяло.

Ето какво значат различните видове държане на ръцете:

С дланите надолу


Източник: IStockphoto

Ако държите ръцете по този начин, това означава, че вашите взаимоотношения се основават на обич, но не и на страст. Когато дланта на единият гледа надолу, то това означава, че той е по-силният характер и обича да поема инициативата в свои ръце, докато другият е по-нерешителен.

Преплитане на пръсти


Източник: IStockphoto

Те „крещят“, че мъжът и жената са създадени един за друг и има много силна и здрава връзка помежду им. При самото преплитане пръстите по-трудно могат да се разделят. Положението на ръцете показва страст и отдаденост или това, че двамата са си паснали.

Когато мъжът или жената вплете пръсти, но другият ги отпусне, то означава, че изпитва смесени чувства или не е достатъчно сигурен в бъдещето на връзката.

Държане на малкото пръстче


Източник: IStockphoto

Да кажем, че много възрастни подават по едно пръстче, най-често най-малкото, на децата, които са с по-малки ръчички. Но когато двама души се държат по този начин, означава, че държат на своята независимост и ценят личното пространство на другия. От друга страна когато мъжът или жената подаде само малкото си пръстче, може да ви насочи към това, че иска повече свобода и време за себе си.

Хващане ръката на половинката с двете ръце


Източник: Reuters

Нещо като защитна реакция на един от партньорите. Така обичат да правят много жени, които се появяват на официални събития с половинката си. Хващайки ръката на мъжа до себе си, те искат да покажат на обществото, че нещата между тях са сериозни. За съжаление, това невинаги означава, че е така. От друга страна позата в стил „държа те здраво, няма да те пусна“ може да насочва, че жената иска да го контролира твърде много.

Под ръка


Източник: IStockphoto

Обикновено джентълмените държат да ходят под ръка с жените. Особено когато става дума за някое събитие, където етикетът е задължителен. Но когато мъжът и жената се движат по този начин в магазина, парка или на улицата, то те търсят защита и топлина във връзката.

Най-често пенсионерите могат да бъдат забелязани да се държат по този начин или самотните представители на двата пола, които са започнали нова връзка наскоро. Ако жената дърпа надолу ръката на партньора си твърде много, то тя обича да командва във връзката им.

Разделени


Източник: IStockphoto

Както споменахме, идва момент, в който отношенията не вървят и двамата се изчерпват. Тогава те може да се движат разделени. Ако мъжът или жената избягва да държи другия за ръка, то има неразрешен конфликт между тях. Този, който се дърпа, предпочита да се дистанцира от него.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари