IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Излизате с бившето гадже на своя приятелка?

19 май 2019 15 15

Тогава бъдете готови за следните 4 неща

Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Въпреки че в света има почти осем милиарда души, понякога се случва така, че дадена жена се влюбва точно в ексгаджето на най-близката си приятелка. Ако попаднете в този сценарий, добре е да имате някои неща предвид. Без значение преди колко време вашата приятелка и настоящият ви любим са скъсали – ситуацията между вас тримата в началото ще е конфузна.

Вашето приятелство може да е много стабилно, но тази нова любов ще го разтърси и е възможно да го развали завинаги.

Единственият начин да разберете как се чувства вашата приятелка от факта, че излизате с ексгаджето ѝ е да проведете открит, честен разговор с нея. Ето и какви са възможните последствия и как да се изправите пред тях, така че да си спестите драмата:

1. Приемете, че има шанс да загубите приятелката си

В един съвършен свят вие бихте могли да запазите приятелството си с тази жена, въпреки че сте се влюбили в нейния експартньор. Но за съжаление, може да се окаже твърде трудно за нея да остане в живота ви и да гледа как любовта ви с нейния бивш процъфтява. Първото нещо, което трябва да обмислите е, дали си струва рискът да изгубите това приятелство заради новата си връзка.

2. Обърнете внимание на това какви са сегашните отношения на вашата приятелка и настоящото ви гадже

Ако вашата приятелка е скъсала със сегашното ви гадже с добри чувства и към днешна дата те все още са в приятелски отношения, това може би означава, че тя отдавна няма интерес към този човек. Ако обаче помежду им е имало драма и двамата все още са в обтегнати или в никакви отношения, особено ако е имало ситуация на изневяра, то имайте предвид, че ходите по тънък лед. Ако вашата приятелка е била силно наранена от раздялата си с вашия нов любим, то вие със сигурност ще поставите вашето приятелство под натиск. Приятелката ви няма да е щастлива от факта, че излизате с човек, който ѝ е причинил емоционално страдание.

3. Говорете с приятелката си преди да започнете връзката си с нейния бивш

Комуникацията е важна във всяка връзка, платонична или романтична. Ако наистина искате да излизате с ексгаджето на своя приятелка, говорете с нея за това. Може разговорът да е труден, но поне тя няма да ви сметне за предателка, която прави нещо зад гърба ѝ. Важно е да я уверите, че приятелството ви с нея е по-важно (за вас), отколкото евентуалната ви връзка с нейния бивш.

Ако вашата приятелка ви каже, че предпочита да не се срещате с експоловинката ѝ, ще трябва да решите дали да запазите приятелството си с нея или да се впуснете в новата любов.

4. Приемете факта, че можете да имате същите проблеми във връзката, които е имала вашата приятелка със същия мъж

Всяка двойка е изправена пред свои собствени проблеми, но не бива да се изненадвате, ако проблемите, които приятелката ви е имала с този мъж, се появят и във вашата връзка с него. Идеята за това, че точно заради вас той може пък да се промени, е прекрасна, но не е особено реалистична. Ако мъжът има сериозни недостатъци, по-добре не се впускайте в тази фантазия, че той ще се преобрази заради любовта си към вас.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари