IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпроси, които не трябва да задавате на партньора си

25 юни 2019 15 00

По-добре помислете преди да попитате тези неща

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Когато сте във връзка, трябва да се чувствате спокойни да споделяте всичко с човека до вас без да се страхувате, че ще бъдете съдени. Честността и откровеността помагат и заздравяват отношенията. Хубаво е да се обсъждат проблеми и спорни въпроси, но понякога пък въпросите може да се превърнат в причина за още по-голяма разправия.

Една от забранените теми е тази за минали връзки на партньора ви. Това може да накара и двама ви да се чувствате неудобно и неловко. Има въпроси, които изискват повече обмисляне преди да бъдат зададени. Ето някои от тях.

Сигурен/на ли си, че ми казваш истината?

Задаването на този въпрос може да донесе повече негативи отколкото позитиви във връзката ви. Първо, показва че се чувствате несигурни и не вярвате във взаимоотношенията ви. Второ, винаги ще изпитвате трудности да вярвате на партньора си дали казва истината или не.

Ако смятате, че човекът до вас крие нещо, по-добре се опитайте да започнете разговора по друг начин, а не чрез задаването на този въпрос. Това само ще изнерви партньора ви и дори може да не стигнете до отговора, който желаете да получите.

Защо не се успокоиш?

Ако напоследък забелязвате, че партньорът ви се държи странно или пък е притеснен за нещо, съветът за успокоение няма да му помогне. Може да има множество причини, поради които човекът до вас не се чувства на място, а вие дори да не знаете за тях.

Задаването на въпрос като „Защо не се успокоиш?“, който освен че може да прозвучи обидно, няма да помогне. Вместо това, опитайте се да разберете какво се случва с партньора ви и намерете решение, което наистина ще разреши проблемите му. Може дори само да го изслушате. Понякога това е достатъчно.

По-добър/добра ли съм от бившите ти?

Сравнението с някого, особено с бившите гаджета на партньора ви, е формула за катастрофа. Говоренето за миналото на човека до вас, ще го накара да се чувства неловко и дори няма да знае какво да ви отговори.

Всъщност, задаването на такъв тип въпрос, показва, че вие не се чувствате сигурни в себе си и може би ви липсва самочувствие.

А най-вероятно и ще излезете като ревнив човек, който живее в миналото. Темата с бившите по-добре да не се зачеква. Разберете, че щом вие сте избраните, това трябва да ви прави горди и доволни от ситуацията.

Сигурен/на ли си, че ме обичаш?

Важно е да се чувствате обичани във вашата връзка, но ако започнете да задавате този въпрос, за да търсите някакъв вид потвърждение от партньора си, вървите по тънък лед. Ако любимият ви не прекарва повече време с вас или вие по някакъв начин не се чувствате сигурни във връзката си, хубаво е да изговорите тези ваши притеснения.

Вместо да задавате този въпрос, отделете време да помислите логично за собствените си чувства и взаимоотношения и след това да потърсите подходяща възможност да повдигнете темата за любовта.

Опитайте се обаче да говорите спокойно, тъй като той или тя може да приеме въпроса като нападка и това да доведе до ожесточен спор.

 

Снимки: iStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

.... ( преди 4 години )
istinata e v poslednite izre4enia na statiata. i az sum na mnenie , 4e 6tom ima obi4 niama nikakvo miasto sumnenieto ili hladnoto otno6enie kum drugia
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар