IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

5 знака, че се отдалечавате от партньора си

1 юли 2019 15 00

Търсенето на лично пространство не е на хубаво

Pixabay

Pixabay

Здравата връзка може да даде самочувствие и увереност на партньорите. Въпреки че не всички си го признават, при някои двойки страстта и любовта отдавна е отминала, но те все още са заедно. Причините за това са комплексни. 

Кога трябва да сложим край на връзката? Какво може да ни накара да намразим човека до себе си? Трудно е да се дадат еднозначни отговори на този въпрос, защото при всеки е различно. 

Често жените казват, че силната интуиция им подсказва, че нещо не е наред. Мъжете пък не си падат много по дългите обяснения. Някои си казват направо, ако нещо не им харесва. Други пък крият от половинките си интимна връзка и куп тайни. 

Ето няколко знака, по които може да познаете, че се отдалечавате от партньора си: 

1. Споделяте с другите 

Мъжът/жената до вас трябва да е човекът, на който имате най-голямо доверие. Той трябва да знае вашите най-съкровени мисли и желания. Когато започнете да се прибирате и не разказвате за това как е минал денят ви или усетите, че ви е по-приятно да споделяте с близките, отколкото с него, то нещата между вас не вървят. С появата на "пропаст" между мъжа и жената двамата започват все по-рядко да си споделят. 

2. Търсите време за себе си 

Когато двамата се обичат, те прекарват колкото се може повече време заедно. Дори и да имат различни графици, те са готови на всичко, за да се разменят и отидат някъде на почивка. Но с ежедневните проблеми и конфликти това също остава на заден план. 

4 типа поведение, които се водят изневяра 

В един момент може да установите, че сте приключили работата си по-рано, но вместо да се обадите на партньора си и отидете на някое приятно местенце, вие предпочитате да отидете на шопинг или на разходки с приятели. Това значи, че имате нужда от време за себе си, в което гаджето няма място. Започнете ли да излизате поотделно, с времето ще се отдалечите още повече. 

Източник: Pixabay

3. Рядко се докосвате 

Интимността е един от стълбовете, на които се крепи една връзка. Няма ли физическо привличане, двамата са просто двама познати. Според семейни терапевти, започнете ли да отбягвате докосването на другия, спрете да го прегръщате или спите в едно легло сякаш сте чужди хора, отчуждението вече е факт. 

4. Избягвате сериозни разговори 

Когато отношенията между двамата са обтегнати, те не искат да говорят помежду си. Поради една или друга причина отбягват сериозните разговори. Най-често единият иска да запази стабилността на връзката, но другият вече е "обхванат" от апатията и не желае да се натоварва с излишни приказки. Но ако конфликтът не бъде разрешен, единият започва да изпитва все по-голямо чувство на неудволетвореност и иска раздяла.

5. Липса на зрителен контакт 

Връзката между двама души си личи по начина, по който се гледат и държат един с друг. Ако не се гледат в очите, не се докосват и изглеждат потиснати, между тях има някакво противоречие. Жените най-често споделят, че са усетили, че мъжете до тях не ги обичат след като спрели да ги гледат в очите като си говорят. 

Въпроси, които не трябва да задавате на партньора си 

6. Различни интереси 

Понякога мъжът и жената може да живеят заедно, но да споделят различни интереси. Въпреки всичко се разбират и имат общи цели в живота. С отдалечаването помежду им приоритетите и на двамата се променят. Така жената може да продължава да държи на семейството и отглеждането на децата, докато мъжът да търси кариерно развитие или начини за развлечение, които не включват тях.

Семейните терапевти са на мнение, че една двойка трябва да следва общи цели, за да бъде успешна. Когато единият гледа в една посока, а другият в друга, раздялата е близо.  

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

.... ( преди 6 месеца )