IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неща, за които да внимавате на първа среща

29 юли 2019 14 18

Не си правете прибързани заключения

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Първата среща винаги е нещо вълнуващо. Не знаеш какво да облечеш, дали въобще да слагаш грим и колко тежък да бъде той. Често си представяме сценарии в главата, които може би няма да се случат, но това не ни пречи да мечтаем.

Друго, за което се притесняваме, е дали тази среща ще е последната, или от нея може да последва нещо по-сериозно. Ако сте малко по-наблюдателни, може да разберете човека отсреща много по-добре и да разкриете характера му още в първите минути.

Едно от най-важните неща е поведението на човека спрямо другите. Забележете дали говори много за себе си, или е по-скоро добър слушател. Държанието му спрямо останалите показва много за това каква личност стои пред вас. Едва ли някой иска да бъде с човек, който е обсебен само и единствено от себе си и се държи с останалите пренебрежително.

На първа среща, винаги е хубаво да оставите телефона си настрана. Проверете го само в краен случай или, ако се чувствате в опасност. Ако той или тя ви игнорира за сметка на устройството си, това ясно ви показва кое е по-важно за него/нея. По-добре стойте настрана от такива хора, които не ви обръщат достатъчно внимание.

Признак на уважение е да се появите навреме за срещата. Независимо откъде тръгвате или колко време ви трябва, за да се оправите, щом сте казали 7, значи трябва в 7 да сте на уреченото място.

Закъсненията често изнервят другия, а едва ли някой иска така да започне първата си среща. Ако ви излезе спешна работа, която ще ви възпрепятства, винаги може да се свържете с човека отсреща и да му обясните за какво става въпрос.

Когато стигнете до разговорите за живота, няма как да не се сблъскат две различни гледни точки. Това не трябва да ви притеснява и веднага да заключите, че връзката няма как да потръгне. Изслушайте внимателно доводите на човека отсреща и след това изложете и своята теза. Ако видите, че мнението ви не се взима под внимание, тогава сте напълно свободни да напуснете срещата.

Все пак темата за бившите може да бъде пропусната на първото излизане. Ако той/тя започне да говори за отминали любовни трепети, това означава, че все още има някаква искра, която може и да попречи за развитието на вашите отношения. Можете да споделите болката си от провалени връзки следващите пъти, но със сигурност не е много добър избор още в началото.

В минали времена е било прието мъжът да плати цялата сметка на първа среща. Днес обаче обществото не е толкова консервативно и рядко може да видите такива жестове и то още на първа среща.

Не е изключено и това да се случи, но все пак, ако партньорът ви предложи да си разделите сметката, не се стряскайте и не му слагайте етикети, че му липсва джентълменско отношение.

Плащането поравно в първите няколко излизания е често срещано и това не трябва да ви притеснява въобще.

 

Снимки: iStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари