IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Използването на емотикони повишава шанса за среща

9 септември 2019 18 00

Добре е обаче да не прекалявате

Снимка: Pixabay

Преди, уговарянето на среща е било истинско изпитание. Трябва да планувате всичко дни преди събитието, да знаете кога вашият любим ще си е вкъщи, за да му звъннете по телефона. Да внимавате да не объркате номера и от другата страна да чуете странен глас. 

Също, писането на писма вече не се практикува толкова често. За всичко това си имаме социалните мрежи, които не само, че свързвате човека с всяка точка на света, но се и побират в малкия му джоб, благодарение на мобилните телефони. Днес, едно бързо съобщение може да направи необходимото и след няколко часа да сте на среща с човека, когото харесвате.

среща

Да, комуникацията на живо е по-ефикасна и романтична, но разстоянието понякога прави това невъзможно. Затова интернет идва на помощ и чатовете се превръщат в предпочитан начин за размяна на мили съобщения и уговорки за излизане. Понякога обаче емоцията не може да се усети правилно през мобилния телефон. Затова са създадени емотиконите, които могат да помогнат в такива трудни ситуации.

Скорошно проучване показва, че използването на човечетата може дори да повиши шанса ви за романтична среща. Участниците са били повече от 5000, а само 38% от тях са признали, че не се изразяват чрез емотикони. 29% пък обясняват, че рядко ги използват, само 28% от участниците винаги залагат на тях, когато си пишат с потенциалната си половинка или човека, когото харесват. 

среща

Резултатите показали, че хората, които използват често емотикони, излизат на срещи и имат по-богат романтичен живот повече от тези, които не са им толкова големи почитатели. Според учените, връзката между емотиконите и романтиката е много проста. "Хората, които добавят по нещо към текстовите си съобщения, са по-добри във формирането на връзки с останалите. Така показват, че са доста емоционални дори и през телефона".

53% от участниците споделили, че използването на емотикони придава малко по-личен характер на съобщението. 24% пък смятат, че това е по-лесният начин да изразят емоциите си, в сравнение с това да ги напишат и обяснят. Само 20% от изследваните признават, че ги мързи да напишат дълъг текст и затова използват емотиконите, а 13% пък ги използват само, защото е модерно.

среща

Много е важно да изберете правилната емотикона. Преди те бяха лимитирани само до усмихнати и намръщени човечета, но днес има всякакви категории - от емоции до националните флагове. Затова трябва да познавате човека отсреща преди да започнете този вид комуникация. Ако все още се опознавате, лимитирайте се до основния набор от емотикони.

среща

Учените съветват и да намалите използването им. Не е добре да ппретрупвате съобщението с много емотикони, защото това може да се тълкува грешно от другата страна. Първо изразете емоциите си чрез текст и след това добавете една-две подходящи емотикони, за да ги направите по-екпресивно.  

 

Снимки: Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари