IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След изневяра: 4 стъпки да спечелите доверието на партньора си

18 ноември 2019 18 00

Според експерти, това невинаги е краят на една връзка

Снимка: iStock

Изневярата е едно от най-тежките престъпления в една връзка. Доверието между двамата влюбени постепенно намалява и това води до прекратяване на отношенията им. Според експерти обаче, случаят невинаги трябва да завършва пагубно за връзката. Те смятат, че една изневяра дори може да заздрави отношенията между влюбените.

Джен Ман, която е автор на книгата „The Relationship Fix“, споделя пред Insider, че основната причина за кръшкането, е липсата на комуникация и сексуалната дисфункция. „Много от хората забравят колко важно е да създаваш, поддържаш и да се грижиш за връзката си“, казва тя.

изневяра - iStock

Според нея, около нас винаги ще има изкушения, но когато двойката чувства силна връзка помежду си, шансовете някой от тях да изневери намаляват значително. Все пак, ако един от двамата се изкуши от забраненото, това невинаги трябва да означава край на взаимоотношенията.

Ман споделя, че това понякога се явява и като причина за създаването на по-силна връзка между двама души. Това обаче се случва само при онези, които са достатъчно силни, за да погледнат и към себе си и да намерят причините, довели до изневярата.

„Това е много трудно, особено когато са те предали и са те наранили дълбоко“, казва Ман. Затова тя предлага един метод, който може да ви помогне да се съвземете след изневяра и да помислите за заздравяване на отношенията.

изневяра - iStock

„За да може една връзка да заздравее, двойката трябва да обмисли какво се е случило, защо се е случило и как това може да бъде избегнато в бъдеще. Когато изневерилият се затвори или не иска да помисли за болката, която той или тя е причинил, връзката няма как да има щастлив край“, съветва Джен.

Секстинг – флирт от ново поколение

Според нея, най-добрата формула за една двойка се съдържа в четирите стадия на извинението. Те са:

1. Съжаление

Едно от най-важните неща е истинското извинение. Според Ман, то е много по-голямо от просто „Извинявай“. Тя казва, че съжалението трябва да изразява осъзнаването, че сте наранили някого и обещанието, че това няма да се повтори.

изневяра - iStock

Също така е важно да разберете, че сте ударили не само по достойнството на човека отсреща, но сте свалили доверието му във вас до минимум. За да успеете отново да накарате той/тя да ви вярва, трябва да изкажете причините, заради които сте изневерили и да предложите решение за в бъдеще.

Как да приковете вниманието на един мъж?

2. Поемане на отговорност

Това означава да признаете за действията си без да увъртате и да търсите оправдания. Така ще накарате партньора ви да разбере, че изневярата е била нещо, което няма да се повтори и вие разбирате грешката си.

изневяра - iStock

Никога не казвайте, че грешката е в другия, а просто обяснете действията си по начин, по който да не нараните още повече партньора си. Опитайте се да поднесете новината по най-извинителния начин.

3. Изслушване

Когато човек разбере, че е бил излъган, в него се надига гняв, който трудно бива овладян. Тук обаче няма място за ярост, а двете страни трябва да се изслушат внимателно, за да могат да вземат решения за следващите си действия.

изневяра - iStock

Важно е всеки един от партньорите да изрази своето мнение и да разкаже как изневярата го е накарала да се почувства. Не търсете начин да се скарате, а се стремете към спокойния разговор и излагането на вашите гледни точки.

Какво търсят мъжете и жените в своя партньор?

4. Излекуване

Ако искате да се сдобрите с партньора си, трябва да предприемете действия, с които да избегнете следваща изневяра. Това означава да поговорите за причините, накарали вашия любим да кръшне и било ли е грешка, според него/нея.

Ако това не помогне, може да се насочите към терапевт, който ще ви помогне да изговорите нещата, които на вас ви е трудно да изкажете.

изневяра - iStock

Според Джен Ман, доверието в една връзка след изневяра е променено завинаги, но двойките могат да преминат през този етап успешно, ако са склонни да работят заедно и да си простят.

6 причини да държите връзката си далеч от социалните мрежи

Снимки: iStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари