IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новогодишни решения за по-здрава връзка

5 януари 2020 21 00

Погрижете се за личния си живот тази година

Снимка: Pixabay

Новата година често започва с много нови решения. Вероятно на листче сте писали (или дори все още пишете) неща, които искате да промените в себе си, в работата си и т.н. Но колко от тях са насочени към вашата връзка?
Връзките са нещо, което изисква постоянна грижа и усилия. И може би не е лоша идея в началото на новата година да си поставите цели и да си наложите неща, които да подсилят съюза ви с половинката. Ето и няколко идеи в тази посока:

1. Планирайте нещо заедно

Направете си пътуване за уикенда или просто преспете някъде извън дома си. Важно е заедно да планирате нещо и да изпитате това вълнение, че правите нещо ново заедно.

Човек учи много, докато планира с другия и това помага да се опознаете и да се разберете по-добре.

2. Направете нещо ново и различно

За да не потъвате в рутина и да предизвикате себе си и човека до себе си, е хубаво да излезете извън зоната си на комфорт. Така ще създадете и нови спомени за двама ви, които ще вдъхнат свежест и нов живот на връзката ви.

3. Яжте нещо ново всяка седмица

Това предполага да излизате на нови места заедно и да опитвате нови вкусни неща. Бъдете различни от тези двойки, които са потънали в рутина и докато ядат обичайното просто си ровят по телефона.

4. Изберете си един ден в месеца, в който няма да правите абсолютно нищо… заедно

Много е лесно да сте с някого, с когото ви е забавно, когато правите яки неща заедно. Но ще има моменти, в които няма да правите нищо съществено с човека до вас, може дори просто да си мълчите. И ако не се чувствате комфортно, това може би не е точният човек за вас. Трябва да можете да се наслаждавате както на интензивните дни заедно, така и на тези, в които не правите нищо.

5. Да експериментирате в леглото

Двойки, които са заедно от доста време, в даден момент пренасят рутината и в леглото. Затова вземете мерки и бъдете по-авантюристични. Не е необходимо да излизате много извън зоната си на комфорт, а просто опитайте нещо по-различно и ново. Можете дори да си „откраднете“ сцена от някой любим роман.

6. Слушайте повече

Голяма част от проблемите в една връзка идват от това, че никой не слуша другия. Като цяло жените са по-склонни да не чуват, а да си повтарят тяхното, така че опитайте да изслушвате повече любимия. Това ще подобри комуникацията помежду ви и в резултат ще подсили връзката ви.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари