IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Личен опит: Ще се върнат ли чувствата след лъжите?

7 декември 2019 18 00

Гаджето ме мами, охладнях към него

Снимка: Pixabay

Много обичам моето гадже. Познаваме се от пет години, а излизаме от две. Преди година разбрах, че той тайно си е общувал с друго момиче, срещали са се в друг град. Често ме лъже по теми, които са много болезнени за мен. Търси моето внимание три години и когато започнахме връзка, започна да се държи лекомислено. В края на краищата и аз прегорях, сякаш вече всичко ми е все едно. Той пък напротив – стана ревнив, говори за любов, как никога повече няма да ме обиди през живота си. Но не ме трогва, чувствам студ и чакам чувствата да се събудят. Знам, че той ме обича, че осъзнава грешките си и вече няма да прави лоши неща. Но аз не чувствам нищо към него. Измъчвам се от осем месеца.

Юджийн, на 19 години

Описвате доста противоречиви чувства към партньора си. От една страна, вие казвате още в началото, че го обичате много. От друга – пишете, че не чувствате нищо към него.

Мисля, че във вас се сблъскват противоречия. И тази борба е много изтощителна. Разбира се, не можем да простим всичко на любимия, дори ако го обичаме много. Някаква малка горчивина, останала след неприятно изживяване, може никога да не премине и предишната връзка вече няма да е възможна.

От друга страна, с времето тази горчивина става все по-малка. И можете да простите на любимия човек, ако се опитате да разберете защо той го е направил. Бих препоръчала да помислите дали разбирате причините за комуникацията му с другото момиче.

Вярвате ли, че той се е променил или се съмнявате, че ситуациите, които не ви харесват, няма да се повторят отново? В крайна сметка вие го описвате като мъж, който се интересува от вас, само когато го държите на разстояние. Вероятно, близките отношения го плашат и той прави нещо през цялото време, за да ги унищожи.

Може би вие сте си сложили вид броня, защита под формата на „аз не чувствам нищо към него“. По този начин се предпазвате от многократна болка. Ако решите да дадете шанс на любимия човек, скоро ще разберете за себе си дали той се е променил и дали ще се справите с обидите.

Наталия Тонких, психолог

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари