IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приложения за запознанства – кои са предимствата и недостатъците им?

28 януари 2020 17 50

Общуването онлайн не е за всеки

Istockphoto

Намирането на идеалната половинка е голямо предизвикателство. В един момент, особено когато годините са в повече, независимо от пола, човек трудно разкрива душата си. Дали заради неуспешни връзки и разочарования или поради факта, че колкото повече остарява човек, толкова повече изисквания има, стартирането на връзка е трудно. Липсата на социални контакти и подходяща среда, както и някои черти на характера, могат да накарат някой да подбира партньори твърде дълго.

Приложенията за запознанства, които може да изтеглите на мобилния телефон, а също така и сайтовете, където търсещият сродна душа се регистрира и качва своя снимка, са едно от нещата, които могат да ви помогнат. Ако и вие попадате в графата „необвързани“ или „отчаяно търсещи гадже“, те са начин чрез който да общувате с повече хора, при това за по-кратко време. Освен това те са и средство, чрез което може да отложите личния контакт във времето или въобще да не стигнете до такъв.

Може би ви е омръзнало приятели и роднини да ви запознават с техни познати и да излизате на срещи едва ли не по задължение. Сваляйки приложение като Tinder, например, вие сами можете да изберете с кого да разговаряте и кого да видите на живо.

Кои са предимствата на популярните в цял свят приложения за запознанства?

запознанства, чатене

Pixabay

Общодостъпни са

Не ви коства нищо, ако си инсталирате някое приложение и се регистрирате. Може да влизате и разглеждате вътре по всяко време. Освен това комуникацията е доста по-лесна в сравнение с бързите срещи, където разговорът е очи в очи, при това с няколко души за вечер.

Имат филтри

Хубавото на приложенията и сайтовете за запознанства е, че всеки може да зададе какъв партньор търси. Освен по години и външен вид, може да търсите по професия, интереси и други категории. Някои имат опцията – да пожелаеш с кого искаш да си пишеш и с кого не. Тоест, ако човекът насреща не ти хареса, не е задължително да комуникираш с него, както се случва със срещите на живо.

чатене, мобилен

Pixabay

Предлагат голямо разнообразие

Ако сте от малък град, в който всички се познават, може би е по-трудно да си намерите гадже. Друго е, когато си направите профил в приложението и търсите не само в София, например, но и из други градове.

запознанства, чатене

Pixabay

Улесняват първите контакти

Не всеки обича да разговаря с нови хора. Има по-стеснителни, които „ще си глътнат езика“ веднага, щом от отсрещната страна започнат да го разпитват вярва ли в любовта. Приложенията за запознанства помагат за осъществяването на първоначалната комуникация между двама души. Не всички изискват показване на камерата и видео разговор, което е успокоение за тези, които се притесняват да говорят с някого, който никога не са виждали.

Имат ли и недостатъци?

Кибербулинг

Повечето приложения са свързани с нежелани съобщения и реклами, които се показват по време на използването им, което е дразнещо за доста хора. Освен това чрез тях може да се следят вашите предпочитания и така да получавате други реклами из интернет пространството, свързани с тях.

мъж, запознанства

Pixabay

Не всички са безопасни

Чатейки си с някого, вие не можете да сте сигурни на 100%, че човекът насреща е един и същ с този на снимката. Може да комуникирате с изнасилвач, сериен убиец или телефонен измамник, който цели изгода за ваша сметка. Освен това има много случаи на фалшиви профили в приложенията, заради които не бива да се доверявате на 100%.

Онлайн връзка

Търсейки половинка, човек може да започне „да общува“ само в интернет пространството и се разочарова, защото неговата онлайн връзка не преминава към друго ниво. Ако си пишете с някого всеки ден, но той все още не желае да излезете или просто ви разиграва, то това може да влоши емоционалното ви състояние.

Има случаи, в които, след поредния неуспешен контакт с човек в приложението, човек губи самочувствие и изпада в депресия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Димитриус Пападополу ( преди 4 години )
Идеята е чудесна.Очакваме технологията за нейното осъществяване.Аз съм "ЗА" защото ме гони самота.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар