IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тенденциите при обувките – пролет/лято 2013

23 януари 2013 12 20

Без лимит във формите и цветове

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Зимата все още е факт, но модните дизайнери вече са готови с моделите за предстоящите топли сезони. Тенденциите са за зашеметяващи и цветни обувки, с чифт от които трябва да се сдобие всяка жена. Всъщност изборът от обувки е толкова разнообразен, че със сигурност за всеки ще има по нещо, а за някои и по повече. Някои модели са истинско предизвикателство дори за експериментаторите. Разгледайте какво ще се носи през сезон пролет/лято 2013 и бъдете подготвени от рано.

1. Класически високи токчета. Едва ли някога класическата обувка ще загуби популярност. Тя е вечна, елегантна, женствена и присъства в колекциите на всички дизайнери. През 2013 година обаче високите токчета са придружени от пайети, кристални и метални детайли. Обувки с високи токчета може да се носят както в ежедневието, така и на специални поводи.

Снимка: Stylebistro

2. Метални обувки. Една от най-силните тенденции за предстоящия сезон са металните обувки. Повечето дизайнери залагат на сребърни или златни токове. Дори самите обувки да не са метални, поне ще имат детайл в този нюанс.

Снимка: Stylebistro

3. Архитектурни обувки. Геометричните форми са интересни и определено заемат място в колекциите на много модни марки. Подобни обувки предлагат Rodarte, Fendi, Missoni и Guy Laroche.

Снимка: Stylebistro

4. Прозрачни обувки. Друга водеща тенденция за пролет/лято 2013 са прозрачните обувки или тези, които имат прозрачен детайл. Модните гиганти, които залагат на тях са Valentino, Donna Karan, Michael Kors, Stella McCartney и Veronique Leroy.

Снимка: Stylebistro

5. Обувки с принтове. Принтовете са навсякъде – по дрехите, чантите, а сега и обувките. Много дизайнери залагат на флорални мотиви, геометрични фигури точки и други. Преди всичко подобни обувки придават свежест на целия външен вид.

Снимка: Stylebistro

6. Обувки със змийска кожа. Това също е стара класика, която винаги остава желана. Почти всеки сезон обувките със змийска кожа доминират. Пролет/лято 2013 също не прави изключение. Марките, заложили на тази тенденция са Gucci, Derek Lam, Kenzo, Anna Sui, Mugler, Harve Leger и разбира се Roberto Cavalli.

Снимка: Stylebistro

7. Цветни обувки. Подходящо за топлите сезони, на мода ще бъдат цветните обувки. Те могат да бъдат в един нюанс, но достатъчно искрящ, за да прави впечатление. Оранжево, жълто, зелено, червено, розово... има толкова голям избор.

Снимка: Stylebistro

8. Мъжки обувки. Много от женските дрехи всъщност са заемка от мъжките. Ето, че и при моделите на обувки това се появява като тенденция. Подобни модели може да намерите в колекциите на Victoria Beckham, Giorgio Armani и други.

Снимка: Stylebistro

9. Спортни обувки. Никой не може да отрече, че спорните обувки са най-удобните. Затова те винаги ще бъдат на мода.

Снимка: Stylebistro

10. Лачени и велурени обувки. Кожените, лачените и велурените обувки винаги са били на мода. Изключение не правят и предстоящите топли сезони. Понякога един успешен модел може да бъде комбинация между две материи.

Снимка: Stylebistro

Снимка: Stylebistro

11. Обувки с шипове, кристали и часовници. Всички те, както и обувките с вериги, ще бъдат изключително популярни. Те са достатъчно ефектни и могат да бъдат единствения детайл в иначе по-семплия ви тоалет.

Снимка: Stylebistro

Снимка: Stylebistro

12. Обувки с дантели. Дантелите не губят позиции и отново имат място в дизайнерските колекции. Ето и някои от модните марки, заложили на дантелата: Kate Spade, Katie Gallagher и 3.1 Phillip Lim.

Снимка: Stylebistro

13. Обувки с масивни токове. „Тежките“ обувки отново ще красят женските крака. Масивните токове са тенденция, застъпена от Chanel, Balenciaga, Erdem, Etro, Bottega Veneta и Carven.

Снимка: Stylebistro

14. Обувки с ниски, квадратни токове. Другите открояващи се токове са квадратните. Те са доста по-удобни и идеални за ежедневието. Модните марки, които ги представят са Emporio Armani, Michael Kors, Isabel Marant и други.

Снимка: Stylebistro

15. Обувки с декорирани платформи. Още една тенденция, която няма как да остане незабелязана. Платформите отново ще бъдат хит, но този път определено по-закачливи.

Снимка: Stylebistro

16. Обувки с остри върхове. Този тип обувки са модерни през този сезон и ще запазят лидерството си и в следващия. Модните марки, които ги включват в колекциите си са Versace, Emporio Armani, Kate Spade и Louis Vuitton.

Снимка: Stylebistro

17. Обувки с чорапи. Въпреки, че тази тенденция е характерно по-скоро за зимата, ето че място за нея се намира и в колекциите пролет/лято 2013.

Снимка: Stylebistro

18. Мокасини и „балеринки“. Този тип обувки напълно естествено присъстват в колекциите на модните гиганти. С тях женският крак изглежда добре и най-вече се чувства удобно.

Снимка: Stylebistro

Снимка: Stylebistro

19. Сандали. Няма как да има лято, без на мода да са сандалите. Дали ще бъдат ниски, на токче или платформа – няма значение.

Снимка: Stylebistro

20. Обувки с кожа. Въпреки, че тази тенденция може да изненадва много хора, обувките с кожа ще бъдат модерни и през топлите месеци. Идеята е на модната марка Celine.

Снимка: Stylebistro

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Обувки ???????? ( преди 11 години )
От това, което видях...5% става за обуване и ходене... Няма конкретна тенденция- явно ВСИЧКО се носи ;)! Та мили дами...може и на бабите си сандалите да обуете..пак ще бъдете модерни!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
chocho84@mail.bg ( преди 11 години )
Избинябайте но нито едни не ми харесват.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Moni ( преди 11 години )
То остана ли обувка, която да не е сред "тенденциите"? ..Изводът е - носете си каквото ви харесва и ви кара да се чувствате добре!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
tugi ( преди 11 години )
ПОКАЗАНИТЕ ОБУВКИ МИ ХАРЕСАХА МНОГО.НАИСТИНА ТРЯБВА ДА ИЗБЕРЕМ ТАКИВА КОИТО ЩЕ СА ПОДХОДЯЩИ НА ТЕЛОСЛОЖЕНИЕТО НИ И НАЙ-ВЕЧЕ, КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ БЬДЕМ С ТЯХ.ДОПАДНАХА МИ НАЙ-ВЕЧЕ ОБУВКИТЕ С ПРИНТОБЕ,ЦВЕТНИ ОБУВКИ И ТЕЗИ С ДЕКОРАТИВНИ ПЛАТФОРМИ
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Обувки?!?? ( преди 11 години )
Средновековни уреди за изтезание, последствията - вечер като болка, след време - като трайна инвалидност . Момичета, бъдете елегантни, много е важно, но по-важно е да личи, че сте разумни, а не смешни.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар