IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да носите дрехи с животински принтове

28 януари 2013 14 20

Полезни съвети за вашия стайлинг

Снимка: Vouge

Снимка: Vouge

Животинските принтове могат да се характеризират като противоречива модна тенденция, предпочитана от едни и хулена от други. Факт е обаче, че през определен период от време те стремглаво навлизат в модата и скоро след това така стремглаво и излизат. В случаи, че вие сте от почитателите на животинските принтове и имате няколко такива в гардероба си, трябва да знаете, че за добрия външен вид е определящо сполучливото съчетание.

Дрехите с животински принтове сами по себе си са акцент. Също така те са доста обвързващи и трябва да внимавате как ги комбинирате. Един изпитан моден съвет е да заложите на животинска щампа върху обувките или чантата си, в случай, че се колебаете за неговото съчетание на дреха. За да нямате затруднения и да изглеждате винаги стилни, ето няколко съвета, които със сигурност ще ви помогнат:

1. Започнете с аксесоари в животински принтове – обувки, чанта, шал или колан. Ако искате да освежите вида си, може да съчетаете шала с неутрално облекло в червеникаво-кафяво или бежово.

Снимка: lookbook.nu

2. Изберете дрехите според формата на тялото си. Като цяло животинските принтове стоят добре на всички жени, макар че има неща, на които трябва да се обърне внимание. Например принтовете на гепард или леопард не пасват добре на по-пълничките жени.

Снимка: lookbook.nu

3. Винаги избирайте по един вид животинска шарка и го съчетайте с горна или долна част в един нюанс. Все пак не искате да създавате впечатлението, че току що сте избягали от зоологическата градина, нали? Ако изберете топ с животински принт, панталонът или полата задължително трябва да бъдат изчистени.

4. Може да комбинирате пуловери с животински шарки. Ако имате панталон или клин с животински шарки, не се колебайте да го комбинирате със свободен пуловер. Черно, бежаво или червено – изборът е ваш.

Снимка: lookbook.nu

5. Опростете вида си, за да избегнете прекалената показност. Леопардовите шарки например, се срещат не само в традиционния кафяв цвят, но и в лилаво, червено, жълто или пък синьо. В случай, че искате по-класически вид, не залагайте на „шарените животни“, а изберете цвят в кафявата гама, който седи по-естествено.

6. По-добре носете токчета или платформи, когато залагате на животински принтове. Една жена на токчета винаги изглежда страхотно и по-секси.

7. Добро съчетание се получава при съчетаването на животински щампи с ментово зелено. Експериментирайте, няма да сгрешите.

8. Когато носите рокля в животински принтове или друга дреха, която е по-обемна, винаги залагайте на минимално количество бижута. В този случай дрехата, а не бижуто, е вашият акцент.

Снимка: lookbook.nu

9. Не е задължително да залагате само на един основен цвят. Понякога може да съчетаете два неутрални нюанса заедно с животински принт. Например черна пола, бяло сако и леопардови обувки.

10. Не забравяйте, че ако не се чувствате достатъчно сигурни, по-добре заложете на аксесоар с животинска украска, за да не допуснете грешка.

Снимка: lookbook.nu

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари