IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пърхаща коприна от Виргиния

24 януари 2007 13 38

Три колекции в една представи Виргиния Здравкова; акцентът е върху коприната, перата и съзвездие от камъни

Пърхаща коприна от Виргиния

Вижте тук още от коприненото докосване

Коприна да пренасищане в 47 различни варианта представи дизайнерката Виргиния Здравкова на ревю в НДК във вторник вечерта.

„За колекцията "Копринено докосване" се вдъхнових от усещането, което получавам, когато докосна копринения плат. Искаше ми се с помощта на коприната да пресъздам моята визия за съвременната жена", обясни Виргиния на пресконференция преди ревюто.

"Това е една изцяло haute-couture колекция. Всяка рокля носи духа на висшата мода - сложна кройка, перфектна конструкция и преобладаваща ръчна изработка в съчетание със скъпи и много луксозни материи", разказа още тя.

Това, че колекцията е наистина част от висшата мода, си личеше и по огромния брой
кристали Сваровски, пера и пайети, които дизайнерката беше използвала за моделите си.

Роклите в колекцията са изработени изцяло от коприна във всичките й разновидности - копринен шифон, сатенирана коприна, копринен шантунг, тафта.

За разлика от
предишните колекции, в тази броят на роклите с кринолин беше пренебрежимо малък. Преобладаваха моделите с падащи до земята поли и наслагването на прозрачен плат под формата на няколко поли една върху друга.

Тоалетите са в силно наситени цветове - оранжево, сино, зелено, лилаво, черно, жълто. Някои от платовете са специално багрени по поръчка на Виргиния в преливащи нюанси - от кафяво и сиво в цикламено, от зелено и синьо в жълто, от кафяво и зелено в охра.

На практика дизанейрката представи три модни линии в едно и също ревю - традиционните за нея официални рокли, първата й колекция дънки и първите модели слънчеви очила, украсени от нея.

"Реших да направя по-официални дънки, когато мои клиенти ме помолиха да им предложа нещо да може да се носи и по време на по-неформални събития. Спрях се на денима, защото смятам, че дънките могат да са не само ежедневно облекло, а и част от официалния гардероб. Разбира се, трябва да се съчетаят и подходяща горна част", обясни дизайнерката.

Тя представи 10 чифта дънки в различни нюанси, с бродирани на ръка ангелчета и, разбира се, кристали Сваровски.

Всеки от моделите беше представен с копринена горна част и обувки. Подходящи според дизайнерката са корсетите с пера, еластичните тениски, копринени потници, кожните корсет- колани. Цялостнатата визия беше допълнена от обувки с пера.

Почитателите на официалните дънки трябва да приготвят между 300 и 500 лева за чифт ръчно украсените дънки.

Третото предложение на Виргиния Ателие бяха слънчевите очила с кристали Сваровски, които ще се продават с етикета Virginia by Kwiat.  Дизайнерските модели са разработвани в продължение на две години и поставят модните тенденции за предстоящия летен сезон.

Вижте тук още от коприненото докосване

КоментариКоментари