IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ах, диаманти

8 октомври 2007 11 23

Управляващият директор на Chopard - Томас Коблмюлер за розовите диаманти, фалшификатите и лукса

Ах, диаманти

Няма жена, която да не харесва диаманти. Някак си са... много женствени и като че ли създадени само за да красят ръцете, шията или ушите.

Никога не съм се събуждала посред нощ с натрапчивото желание да имам диамантена огърлица или поне обици, но признавам, при срещата с Томас Ф. Коблмюлер, управляващ директор на бижутерийния гигант Chopard Austria много ми се искаше да бръкне в джоба на сакото си, да извади шепа диамантчета и да ми ги подари.

Разбира се, той не носи по килограм диаманти ей така, да си има, но пък за сметка на това може да разказва толкова увлекателно за тях, че да ти се завърти главата.

За диамантите и модата

Както и подозирах, при диамантите няма мода. Основните видове са бели диаманти, черни, жълти и розови. Розовите са най-редки. Комбинации между тях могат да се правят всякакви, като една от най-важните особености на точно тези диаманти, с които Томас си има взимане-даване е, че са проверени лично от собствениците на компанията.

„Не търгуваме с непроверени дилъри“, отговори кратко той на въпроса за произхода на скъпоценните камъни. Това, което не каза на глас, беше, че историята във филма „Кървав диамант“ с Леонардо ди Каприо не се отнася за тях.

Но да се върнем на модата. Няма мода. Винаги са актуални, без значение дали говорим за огърлица с 30 диаманта или пък за нежни обички с по едно малко, розово диамантче.

За диамантите и жените

„Няма жена, на която да не й отиват диаманти“, отговори Томас на въпроса ми какви жени подхождат на диамантите.

„Всичко е въпрос на стил и съчетаване на целия външен вид с бижутата. Не си мислете, че всички диамантени бижута струва по 300 хиляди евро. Едно съвсем малко камъче е достатъчно, за да влезете в света на диамантите“, поясни той.

За диамантите и часовниците

Другата голяма страст на семейство Шойфеле, собствениците на Chopard, са часовниците. Да, отново с диаманти. Към тях прибавени и рубини, двойни стъкла и още куп швейцарски тайни.

„Часовниците вече са символ на стил и класа. Преди бяха необходимост, сега са удоволствие. Можеш да видиш часа на дисплея на мобилния си телефон, на монитора на компютъра, но носенето на изискан часовник те поставя в съвсем друга класа“, смята Томас Коблмюлер.

Не се страхуват от фалшификати, защото начинът на производство е наистина уникален и на фалшификаторите им излиза прекалено скъпо, за да имитират продуктите на компанията.

За диамантите и купуването им

„Когато избирате бижу с диаманти, най-добрият съвет, който бих могъл да дам, е да сложите на себе си въпросното бижу. Ако го усетите като част от себе си, значи това е вашето бижу“, обяснява Томас.

Хубавото на скъпоценните камъни е, че няма как да изглеждате кичозно, колкото и много да сложите.

Е, не се превръщайте в супер скъпа коледна елха, защото елегантността означава умереност, а не крайност.

И ако все още не можете да се позволите истински диаманти, поне можете да помечтаете за тях, нали.

КоментариКоментари