IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жан-Пол Готие готов с нов проект

8 март 2020 13 30

Дизайнерът напусна модата през януари

Снимка: БГНЕС

Френският дизайнер Жан-Пол Готие шокира света на модата, когато през януари обяви, че напуска бизнеса след 50 успешни години. Тогава той заяви, че ще се фокусира върху други проекти, които няма да бъдат толкова различни от сегашното му поприще, но не даде повече информация. Досега.

В съобщение, публикувано в профила в социалната мрежа Туитър, Готие споделя, че вече е готов с направата на новия си проект – включването на нови дизайнери в екипа на модната си къща. „Всеки сезон ще каня човек, който ще промени визията на компанията“, казва дизайнерът.

Модни диктатори: Жан-Пол Готие

Първият късметлия е Читозе Абе, която е основател на марката „Sacai“. Новината беше обявена чрез тяхна обща снимка на покрив в Париж. В момента Абе е във френската столица, за да представи новата си колекция. Марката „Sacai“ е създадена през 1999 година като представител на експерименталната мода.

Читозе е една от най-възхваляваните японски дизайнери и е известна с това, че успява да съчетае модните облекла по нестандартен начин. Сред най-големите ѝ фенове са главната редакторка на „Vogue“ Ана Уинтур и покойният Карл Лагерфелд, който нарича Абе „един от най-интересните дизайнери на нашето време“.

Жан Пол Готие окачи ножиците през януари, когато направи едно последно звездно шоу в Париж.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари