IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жизел Бюндхен: Денят ми започваше с четири цигари

6 март 2020 15 00

Моделката е страдала от паник атаки

Снимка: Getty

Жизел Бюндхен може вече да не ни радва от модните подиуми, но продължава да бъде синоним на красива жена. В момента тя се е отдала изцяло на семейството си и отглежда трите си деца заедно с Том Брейди.

Моделката е родена през 1980 година и успява да спечели над 30 млн. долара само за една година. Това се случва в периода от юни 2005 до юни 2006 година. Само на 18 години тя позира за марките Dolce & Gabbana, Ralph Lauren и Versace.

През 2000 година обаче тя започва да фокусира вниманието си главно към социални и световни проблеми. Дарява 150 хиляди долара за инициатива, бореща се срещу глада в страни от Третия свят. Създава фондацията „The Luz“, която помага на момичетата да повярват в себе си и да преследват мечтите си.

2006 година се среща с Том Брейди и три години по-късно двамата се женят на скромна церемония в Санта Моника. През април 2009-а двойката прави втора сватба в Коста Рика. Съпрузите имат две деца – Бенджамин на 10 и Вивиан на 7 години. Брейди има още един син от друга жена, за когото Жизел се грижи с охота.

Моделката винаги е казвала, че никога не се е приемала като „мащеха“, а като майка на 12-годишниятДжон. „Използвам определението „бонус мама“, защото чувствам, че това момче е благословия в живота ми, а не бреме“, признава Бюндхен.

Въпреки че е определяна като една от най-красивите жени, Жизел невинаги се е смятала за такава. Пред австралийския „Vogue“ тя признава, че е имала моменти, в които не е харесвала визията или формата на тялото си. Затова моделката решава да предприеме драстични мерки и да промени начина си на живот.

„Можеш да си купуваш само здравословни продукти, но ако не се храниш достатъчно, не тренираш и не вършиш неща, които ти носят радост, няма да се чувстваш добре и няма да изглеждаш добре“. 

Жизел си е създала режим, в който става в 5:30 сутринта, за да медитира, да се разтегне, да потренира и да изпие задължителния си здравословен зелен сок. Ако това не се случи, тя тренира със съпруга си Том Брейди. Преди това обаче задължително оставя децата си на училище.

„Понякога забравяме да се храним, а това е толкова важно. Затова ставам в 5:30, защото никой не иска нищо от мен и мога да се погрижа за себе си и да презаредя батериите“. 

Звездата променя ежедневието си, защото иска да даде пример на децата си. Тя признава, че всяка година си прави две обещания за следващите 12 месеца. Първото е да се радва на нещата, постигнати през изминалите дни,а второто е да се посвети изцяло на тези, които иска да подобри. 

В книгата си „Lessons: My Path To a Meaningful Life“ Бюндхен разкрива, че в ранните си години е започвала деня си по съвсем различен начин. Сутрин е залагала само на едно кафе и четири цигари и завършвала деня с пържола и пържени картофи, бутилка вино и още цигари.

Това сериозно се отразява на здравето ѝ и тя започва да изпитва безпокойство и паник атаки, които едва не я убиват. „Достигнах дъното. Беше толкова тежко, че не можех да дишам и си обещах да се променя“, казва тя пред австралийския „Vogue“.

Промяната обаче не била лесна. Бюндхен признава, че е имала ужасни главоболия, но въпреки това тя продължила. „Вместо да пия кафе и да пуша цигари сутрин, започнах да тичам“. След това идва ред на медитацията, която ѝ помогнала с безпокойството и паник атаките. 

„Само ние можем да се спасим от вредните навици. Няма кой да дойде и да ни изкара от дупката“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари