IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветовете на дрехите – кои ни правят по-слаби?

11 март 2020 16 30

Черното е на първо място

IStockphoto

„Този цвят много ти отива!“. Сигурно са ви казвали това много пъти, но означава ли, че роклята в любимото розово отива на фигурата ви? Има дрехи с определени нюанси, които могат да направят така, че да изглеждате по-слаби и обратното – да покажат определени недостатъци.

Обикновено по-пълните хора носят по-тъмни и широки дрехи. В тях те се чувстват по-добре, докато по-светлите ги карат да бъдат неуверени във външния си вид. Е, има и такива, на които не им пука от хорското мнение и могат да носят както черни рокли, така и блузки в жълто. Но все пак те са доста по-малък процент от останалите.

Обърнете внимание на цветовете във вашия гардероб

Освен тенденциите, които някои следят, съчетанието на цветовете между отделните компоненти от тоалета е много важно. Също така, за определени поводи отиват и конкретни цветове.

Отворете гардероба си и разгледайте своите дрехи. Премерете някои от тях и направете разлика между това как изглежда фигурата ви с черни и червени, например. Ще видите, че визията ви е по-различна с по-светлите тонове.

Кои цветове ни правят по-слаби?

черна рокля

Pixabay

1. Черен

Номер едно в класацията. Всяка жена трябва да има малка черна рокля и обикновен панталон в същия цвят. Той е широко използван в модната индустрия, защото създава илюзорната представа за по-слаба фигура, отколкото е тя в действителност.

Ако искате да прикриете някои части на тялото, които не харесвате, не е нужно да сте отгоре до долу в черно. Ако имате паласки или по-голямо коремче, просто си сложете черен панталон, съчетан с по-светла риза.

Може да се каже, че черните дрехи са по-често купувани и заради това, че петната по тях не личат толкова много.

2. Монохроматични нюанси

Характерното за тях е, че принадлежат на схема, изградена от един базов цвят и неговите сенки (цвета с добавено черно), оттенъци (цвета с добавено бяло) и нюанси (с добавени бяло и черно едновременно). Или казано по-просто – те са или с различна тоналност, или с променена наситеност.

Дрехите в монохроматични цветове правят техния притежател по-строен на външен вид. Въпреки че някои са по-светли, те имат способността да издължават силуета.

3. Тъмнолилаво

Колкото по-тъмен е цветът, толкова по-слабо изглежда тялото. Ако искате да прикриете излишните килограми, не прибягвайте към светлолилавото, а потърсете по-тъмно, което да съобразите и с тена на кожата.

Подобно на черното, тъмнолилавото абсорбира слънчевите лъчи и границите му изглеждат по-остри от тези обекти с бял цвят.

синя рокля

IStockphoto

4. Студени нюанси

Те вталяват много повече от топлите. Тук попадат синьо-зелено, светлосиньо, виолетово.

5. Пастелни нюанси

Ако носите дрехи в бежово, например, то те трябва да са в горната част на тялото, за да правят лицето ви по-слабо и свежо. Пастелните нюанси вталяват, но не отиват чак толкова на хора, които са с по-бледа кожа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари