IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жизел Бюндхен: Искам да съм пример за децата си

27 април 2020 10 30

Моделката се опитва да ги научи да се грижат за природата

Снимка: Marie Claire

Жизел Бюндхен успява да превърне всяка своя цел в реалност. От покоряването на върховете в модата и козметичния бизнес, през отглеждането на три деца, до заемането с благотворителни дейности и грижа за околната среда.

Моделката ще навърши 40 години през юли, а от 11 години служи като посланик на Програмата на ООН за околната среда. Тя застава на корицата на списание „Marie Claire“ и говори откровено за това как човечеството може да живее по-отговорно и с грижа за природата.

Жизел 1

Снимка: „Marie Claire“

Всичко се променя за Бюндхен през 2004 година, когато посещава региона Xingu в Амазония, който е почти унищожен. „Именно там за първи път видях катастрофалните последствия от замърсяването и изсичането на горите“, казва тя пред списанието. Тогава звездата решава да започне свои инициативи, с които да помогне на планетата.

Няколко години по-късно създава проекта „Чиста вода“ заедно с баща си в родния ѝ град Хоризонтина в Бразилия. През следващите 5 години те засаждат повече от 40 хиляди дървета и се грижат за тях, докато пораснат. По този начин зоната около тях се запасява с повече вода и се подобрява животинския свят в нея.

„Смятам, че е наше задължение да се грижим за планетата и нейните ресурси“, казва Бюндхен пред „Marie Claire“.

Звездата добавя, че е решила да спасява света заради децата си. „Като майка, искам моите деца да видят планетата красива и здрава. Такава, каквато аз я знам“. Тя се опитва да научи децата си, че всяко действие има отражение върху света. Вкъщи ги кара да рециклират, да намалят употребата на пластмаса и да се насочат към неща, които могат да се използват многократно.

Жизел 2

Снимка: „Marie Claire“

„Когато ходим до магазина, винаги си носим торби от вкъщи и пазаруваме от местни фермери. Също така използваме и стъклени бутилки за вода“. Признава, че иска да бъде пример за децата си и да ги научи, че планетата е нашият дом и трябва да я пазим.

Жизел споделя пред списанието, че двамата ѝ синове Бенджамин и Джон, както и дъщеря ѝ Виван се опитват да накарат и приятелите си да помислят за околната среда. „През последните няколко години Бен не иска подаръци за рождения си ден, а кара гостите си да даряват на природозащитни каузи“.

Жизел преживяла връзка с Лео на алкохол и цигари

Скоро Бюндхен ще навърши 40 години, но все още изглежда зашеметяващо. Тя се подлага на стриктен хранителен режим, който включва сезонна органична храна, която е закупена от местни земеделци. Тя и семейството ѝ залагат повече на зеленчуците, тъй като производството на месо вреди сериозно на планетата.

Жизел 3

Снимка: „Marie Claire“

Омъжена е за футболиста Том Брейди, с когото се опитват да научат децата си да стоят по-далеч от телефоните. Те ги насърчават да играят сред природата и да се социализират с други деца, а не да прекарват цялото си време пред екраните.

Споделя, че сутрините ѝ започват с няколко дълбоки вдишвания, разтягане и медитация. Добавя, че това ѝ помага да прочисти ума си и да се чувства по-енергична през деня. За да предпази ума си от лоши мисли, Бюндхен често медитира или тренира йога. Обича да прави различни дейности, които са сред природата – конна езда, колоездене или каране на ски.

Жизел 4

Снимка: „Marie Claire“

Ароматерапията пък е едно от любимите ѝ неща. Жизел признава, че ароматът на лавандула ѝ помага да заспи, а ментата е чудесен лек за главоболие.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари