IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ralph Lauren дарява 10 млн. долара за борбата срещу COVID-19

27 март 2020 10 30

Сумата ще бъде разпределена в различни организации

Снимка: Getty

Ralph Lauren направи едно от най-щедрите дарения за борбата срещу коронавируса. Модната марка отдели 10 млн. долара, които ще бъдат разпределени по различни организации, опитващи се да спрат пандемията от COVID-19.

„Сега повече от всичко е важно да се подкрепяме и да бъдем заедно. Ralph Lauren ще дари 10 млн. долара за подкрепа на екипите и общностите по света“, се казва в официалното съобщение. Част от средствата ще отидат към фонд на Световната здравна организация, който помага на страните, засегнати от коронавирус.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ralph Lauren (@ralphlauren) on

Останалата част ще бъде дарена на фонда „Pink Pony“, за да се осигурят нужните средства за грижа на хората, страдащи от рак. Те са сред рисковите групи, които могат да получат сериозни увреждания, ако се заразят с COVID-19.

Самият Ралф Лорън ще осигури средства за колегите си, които изпитват финансови проблеми по време на пандемията. За да подсигури и бъдещето на модата, дизайнерът ще дари неизвестна сума към Съвета на модните дизайнери на Америка. 

„Сблъсквайки се с това предизвикателство като глобална общност, нашата надежда е да продължим да бъдем лъчът на оптимизма за света“.

Освен Ралф Лорън, други дизайнери също се включиха с дарение срещу коронавируса. Кристън Сириано и екипът му започнаха да шият предпазни маски, които да запълнят липсата в американските болници. Кърби Джийн-Реймънд пък превърна офиса си в Ню Йорк в дарителски център за маски N95 и латексови ръкавици.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christian Siriano (@csiriano) on

Един от най-новите модни дизайнери, Риана, също отдели 5 млн. долара от сметката си, за да помогне за побеждаването на вируса. Донатела Версаче и дъщеря ѝ Алегра пък бяха първите, които дариха 200 хиляди евро на болници в Италия. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари