IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dolce & Gabbana с онлайн работилница

9 май 2020 12 00

Ще събират дарения за борба с COVID-19

Снимка: БГНЕС

Вече имаме чувството, че сме в изолация от цяла година. Всъщност са минали само два месеца, но добрата новина е, че нещата започват да се променят. Постепенно се завръщаме към нормалния си начин на живот, бизнесите отварят врати, а извънредното положение скоро ще бъде премахнато.

Италия – страната в Европа, която беше най-сериозно ударена от коронавируса и наложи първа строгите мерки, започва да се събужда, а нацията се опитва да възвърне духа си. Това обаче ще е малко трудно, тъй като все още не е намерена ваксина за COVID-19 и пандемията не е свършила.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dolce&Gabbana (@dolcegabbana) on

Затова се правят редица изследвания и най-великите умове в света работят ден и нощ, за да измислят начин да се справят със заразата. На помощ идват и дизайнерите Доменико Долче и Стефано Габана, които ще събират средства чрез нова инициатива. Въпреки че изолацията в Италия постепенно ще се вдига, все още е препоръчително да се работи от вкъщи, ако това е възможно.

В добавка към това, много хора изпитват страх да се качат на градски транспорт или да се намират на място, заобиколени от тълпа. Затова стоенето вкъщи ще продължи с пълна сила за част от обществото и Dolce & Gabbana искат да превърнат този период в малко по-приятен. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dolce&Gabbana (@dolcegabbana) on

Известната модна марка започва онлайн работилница в Instagram, в която различни артисти ще разказват за живота и кариерата си, както и ще предлагат креативни проекти, които всеки може да прави със семейството си у дома

Разбира се, инициативата е с доброволческа нагласа и ще приканва всеки, който гледа да дари средства към университета „Humanitas“, който е посветен на медицинските науки. Кампусът се намира в град Роцано, който е част от провинция Милано. Именно този регион на Ломбардия беше един от най-засегнатите от пандемията.

Средствата ще отидат за изследователски екипи, водени от професор Алберто Мантовани, които търсят ваксина срещу COVID-19. Доменико Долче и Стефано Габана подкрепят университета от известно време и продължават да го финансират, въпреки финансовата криза и затварянето на магазините им по света. 

„Изправяйки се пред такава огромна трагедия, всяко действие може да изглежда незначително, но благодарение на професор Мантовани, разбираме, че дори един малък жест може да изиграе огромна роля“, казва Габана пред „Vogue“.

Освен това дизайнерите се надяват и да насърчат повече хора да се обърнат към изработката на различни неща докато са вкъщи. “Целта е да се завърнем към корените си, към нашата ДНК и към италианското производство“, споделя Долче пред „Vogue“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Officiel Italia (@lofficielitalia) on

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари