IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дизайнерът на Лейди Гага е новият творчески директор на Givenchy

17 юни 2020 08 30

Матю Уилямс с първа колекция през октомври

IStockphoto

Givenchy вече е с нов творчески директор. Матю Уилямс, който е дизайнерът на Лейди Гага през последните години, е назначен в модната къща от 16 юни. 

Според информация на световните медии, 34-годишният създател на марката Alyx, ще представи своята първа колекция за новия си работодател през октомври. Дотогава всички ревюта в Париж трябва да бъдат възобновени. 

„В тези безпрецедентни времена за света искам да отправя послание за надежда, заедно с моята общност и колеги и възнамерявам да допринеса за положителна промяна“, пише дизайнерът в своя профил в Instagram. 

По думите на Уилямс, той се надява да стартира нова ера за Givenchy. 

До април месец начело на бранда бе британският дизайнер Клеър Уейт Келър. Тя заемаше поста творчески директор близо три години, но взе решение да се оттегли. Един от най-големите ѝ проекти бе булчинската рокля на Меган Маркъл. 

Матю Уилямс е роден в Чикаго. Освен с ексцентричната Лейди Гага, през годините той работи с Кание Уест. Основава своята марка през 2015 г. и се премества да работи в Ферара, Италия. След като приема новия си пост, той ще отиде да живее в Париж, откъдето ще продължи да ръководи своя бизнес. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари