IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кърпа за глава - отново на мода по време на пандемията

25 август 2020 16 30

Бела Хадид обожава да носи копринена

Снимка: Istockphoto

Кърпите за глава бяха стилен аксесоар през 90-те. Тогава гледайки своите идоли в списанията и по телевизията, много тийнейджърки искаха да се сдобият с такъв, за да приличат на тях. 

Разглеждайки публикациите на модели като Бела Хадид, както и някои модни инфлуенсъри в Instagram, можем да заключим, че връзването на квадратни кърпи и шалове на главата отново е актуално. Заради пандемията, някои жени ги избират, за да приберат непокорните си кичури или прикрият израстналите корени. 

Копринените забрадки, както ги наричат, са едни от най-търсените през последните няколко месеца. Леки, ефирни и мултифункционални, те се предлагат в най-различни разцветки. Освен за покриване на косата, те стават за стилна бандана, с която да променим прическата си. Освен това могат да красят врата или пък да бъдат използвани вместо предпазна маска. 

Marc Jacobs, Art School и Dior са само част от популярните марки, които още през пролетта, с разпространението на коронавируса, представиха своите колекции от копринени шалчета. Сега, освен за последните мигове на плажа (за прибиране на косата, украса на чантата или шапката), в комбинация с банския и пареото, те могат да се използват и през есента, като идеално допълнение към официални или по-спортно-елегантни дрехи и обувки. 

Как да носите кърпа за глава?

Най-добре е да си купите квадратна в среден размер, която да сгънете на две части. Трябва да се получи триъгълник, с който да покриете главата си, придържайки с ръка върху челото и завързвайки двамата му края на тила. 

Ако кърпата е копринена, тя може да се плъзка по косата, ето защо може да сложите по една малка черна фибичка точно зад всяко ухо. 

В случай, че кърпата е по-голям размер, я сгънете така, че тя да покрива половината от косата. Когато краищата й са по-дълги, може да я звържете на панделка отпред. 

***

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари