IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Протестиращ нахлу на дефилето на Dior

30 септември 2020 14 50

Някои от хората сметнаха, че всичко е било част от шоуто

Снимка: БГНЕС

Дефилето на Dior се сдоби с неканен гост по време на Модната седмица в Париж. За съжаление на присъстващите, изненадата не беше никак приятна и от кулисите не се появи известна личност, а протестиращ. Въпреки че през последните няколко прояви, модната марка показваше протестни лозунги, това определено съобщение не беше одобрено.

По време на дефилето във вторник жена, носеща знаме с надпис „Всички сме жертви на модата“ и символи, използвани от природозащитници, се разходи по модния подиум. Според WWD, групата „Extinction Rebellion“ поема отговорност за действието. Организацията е известна със своите радикални действия срещу модната индустрия, като преди време дори се появиха в червени роби и ковчег, в който „погребаха“ бизнеса.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cirkulárny Hub (@cirkularny_hub) on

Интересното е, че момичето толкова добре се вписа в модното шоу, че голяма част от публиката помисли, че наистина е част от Dior. „Това беше изненада за всички“, казва Пиетро Бекари, който е изпълнителен директор на марката. Той допълва, че всичко е било направено толкова добре, че дори моделите не са се усетили, че това е протестно шествие. 

Синди Толедано – изпълнителната директорка на LVMH също признава, че не е разбрала какво се случва. „Разминах се с момичето, но то изглеждаше като част от шоуто. Не мисля обаче, че ние разрушаваме планетата“, казва тя. Според нея, марката ѝ се опитва по всякакъв начин да намали негативния си отпечатък върху околната среда. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior) on

Толедано допълва, че съобщението не е било напълно ясно. „Не можеш да различиш дали става въпрос за шоу, или за протест“. Подобни изяви не са изненада за модната индустрия. В края на 90-те и началото на 2000 година, членове на организацията PETA също се появяват неканени на няколко дефилета и биват грубо избутани от подиума.

Най-скорошната случка е от шоу на Chanel през 2019 година, когато комедиантка се опитва да се представи за модел, но Джиджи Хадид бързо се справя с натрапницата. Видеото стана изключително популярно в социалните мрежи, а по-късно жената обвини супермодела в грубо отношение. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by High Fashion Talk (@hftgroup) on

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари