IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обвиниха дизайнера Александър Уанг в сексуално посегателство

30 декември 2020 10 50

Твърденията се появиха в социалните мрежи TikTok, Туитър и Instagram

Снимка: БГНЕС

Дизайнерът Александър Уанг ще завърши годината по неприятен начин. Мъжът, известен със своите шумни партита по време на Седмицата на модата и с това, че облича звезди като Бела Хадид, Хайли Болдуин и Ашли Греъм, беше обвинен в сексуално посегателство.

Няколко от жертвите му, включително моделът Оуен Муни, споделиха своите истории в социалните медии, използвайки различни профили. Един от тях е DietPrada, който разпространи обвиненията със своите последователи.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada)

Муни говори за инцидент, случил се в клуб в Ню Йорк. Тогава той е бил опипан от Александър Уанг, а няколко други пострадали споделят същата история. Засега обаче останалите обвинения са анонимни, като се твърди, че Уанг дори е дрогирал хора, предлагайки им вода, подправена с наркотик. По този начин дизайнерът е успявал да ги примами на следващо парти, където е правил нежелани сексуални опити.

През 2019 година рапърката Азилия Банкс също обвини Уанг в сексуален тормоз. Тогава тя използва историите си в Instagram, за да сподели своето неприятно изживяване. В момента публикацията вече не е налична в страницата на изпълнителката, но други социални профили все още я пазят. Потребителите в Туитър споделяха снимки от подобни постове, като част от тях датират отпреди три-четири години. Историята на Оуен Муни е от 2017 година.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada)

„Именно затова хората се притесняват да споделят историите си за сексуално посегателство“, пише той в един от постовете си, след като друг потребител го обвинява, че търси внимание. Според профила DietPrada, Уанг е включил рапъра Ар Кели като модел в своята колекция Пролет/Лято 2017 година. По онова време вече е имало няколко обвинения към изпълнителя за сексуално посегателство и изнасилване.

Засега Александър Уанг отказва коментар по темата и не отговаря на обвиненията.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари