IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Супермоделът Иман: Дейвид Боуи беше моята единствена любов

10 януари 2021 15 00

Звездата застава на корицата на Harper's Bazaar

Снимка: БГНЕС

Супермоделът Иман говори открито за приказния си роман с покойната музикална легенда Дейвид Боуи.

65-годишната дама застава на корицата на списание Harper's Bazaar за неговия февруарски брой. Иман носи черен гащеризон с тюл, като показва, че все още не е забравила как да се държи пред камерата. В интервюто си тя нарича Боуи своята „истинска любов“. Двамата се женят през 1992 година и са заедно до смъртта му през 2016-а.

„Дейвид е в сърцата и душите ни всеки ден, на всички. Знаете ли, това беше моята единствена любов. Дъщеря ми ме попита дали някога отново ще се омъжа и аз казах „никога“.

Двойката се запознава през 1990 година, когато се срещат чрез общ приятел. По-късно Боуи споделя, че привличането му към Иман е било мигновено, а преди първата им среща не е можел да спи от вълнение. „Бях сигурен, че тя ще бъде моя съпруга. Никога не съм преследвал друго нещо с такава страст. Просто знаех, че тя е човекът“, казва покойният музикант. Женят се през 1992 година, а дъщеря Лекси им се ражда през 2000 година.

Иман допълва, че въпреки смъртта му, духът на Боуи все още е сред нас. Тя го открива във феновете му, в музиката и в природата. „Когато почина, отидох да се разходя. Тогава една птичка летеше точно пред мен. Усетих присъствието му“, казва супермоделът. Независимо от славата и успеха на двамата, Иман споделя, че връзката им е била изключително нормална.

„Беше си нормален брак. Той беше много забавен, мил и голям джентълмен. Всеки говори, че е бил футуристичен, но всъщност си беше като повечето мъже. Обичаше да носи костюми и да води нормален живот. Живеехме обикновено, взимахме дъщеря си от училище, разхождахме се. Искаше ми се да имаме повече време заедно“.

Иман говори и за изолацията и как се справя с по-спокойния начин на живот. В началото на пандемията тя напуска Манхатън и се мести в провинциалния си дом, където се учи да се наслаждава на бавния темп на живота. Тя споделя, че е градско момиче, но постепенно свиква с природата и е започнала да ходи на туризъм всеки ден. „Имам страхотна гледка към планината, която се променя буквално на всеки няколко минути“. По време на изолацията е прекарала времето си в готвене, гледане на филми, четене и рисуване.

„Дейвид беше художник, дъщеря ми също може да рисува. Никога през живота си не съм го правила, затова реших да пробвам“, казва тя пред Harper's Bazaar. Научила е, че не трябва да бъдеш добър в нещо, за да го правиш. Просто трябва да избереш това хоби, което ти доставя удоволствие и постепенно да го усъвършенстваш. Вече всяка неделя присъства на онлайн клас по рисуване с малката си внучка.

Спокойният начин на живот ѝ е дал нова перспектива. „Работя от 14-15-годишна. Но разбрах, че не трябва да бъдеш зает през цялото време. Работата не е толкова хубаво нещо“. Пандемията разделя Иман от семейството ѝ – дъщеря ѝ Лекси, която споделя с Дейвид Боуи, дъщеря ѝ Зулека, която има от предишен брак с баскетболиста Спенсър Хейуд, както и сина на Боуи – Дънкан Джоунс, когото той има от бившата си съпруга Анджи.

„Понякога ми става самотно, но съм от тези хора, които са се научили да се наслаждават на собствената си компания“

Миналата година модната икона сподели снимка с Боуи, с която почете паметта му на четвъртата годишнина от смъртта му. „Понякога спомените се търкулват от очите ми и се спускат по бузите“, написа тя под фотос, на който Дейвид я прегръща. Иман преди казваше, че подкрепата на феновете е това, което ѝ е помогнало да премине през трудния период след смъртта на съпруга ѝ. Тя споделя пред Vogue, че световната мъка по кончината му ѝ е помогнала по невероятен начин.

„Дейвид ми даде най-прекрасните, емоционални и невероятни 24 години. Все пак, това не ми беше достатъчно. И въпреки че никога няма да спре да ми липсва, знам, че той се крие във всеки от нас“, добавя Иман пред Vogue.

Дейвид Боуи почина на 10 януари 2016 година в Ню Йорк от рак на черния дроб.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари