IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кожени или текстилни маратонки Adidas да изберем?

19 януари 2021 11 00

Снимка: ПР

Предстои ви покупка на маратонки и като истински фен на Адидас търсите спортни обувки от тази марка. Единственото, което ви бави малко, за да направите поръчката си е, че не можете да решите дали да се спрете на кожени или текстилни маратонки от любимата си марка.

Адидас1

Кожени или текстилни маратонки Adidas?

Истината е, че няма правилен или грешен избор. Като световноизвестен производител на спортни обувки и облекла, Адидас предлага висококачествени маратонки както от кожа, така и от текстилни, рециклируеми материали. Маратонките, носещи името на немския бранд прилягат перфектно на крака, супер олекотени са и осигуряват перфектна стабилност и опора на крака, без значение дали тренирате активно или ги ползвате в ежедневието.

И все пак, кожа или текстил?

Кожа

Кожените маратонки Adidas се изработват от висококачествена пълнозърнеста кожа, което прави обувките много удобни и добре прилепващи по крака. Тъй като този материал е леко разтеглив, обувките бързо приемат формата на крака, осигурявайки пълен комфорт при носене. Ако тренирате футбол или се нуждаете от маратонки, които да носите през есенния или зимния сезон, спортните обувки с кожена горна част на Адидас са по-добрият избор. Кожата е по-дебела и ще предпази краката ви от студ и от нараняване, ако тренирате футбол активно.

Големият недостатък на този материал е, че е абсорбиращ влагата. От немския бранд обаче са намерили начин да се справят с него, като използват хидрофобни, хибридни кожи, които отблъскват водата и не позволяват на обувките да се намокрят. Другите два недостатъка на спортните обувки от естествена кожа са по-трудното им почистване и поддръжка.

Текстил

Маратонки Адидас с текстилна горна част можете да откриете в изключително разнообразие. Немският производител е сред пионерите, влагащи в своето производство материали като рециклиран полиестер (rPES), рециклиран найлон и каучук, Better Cotton, EVA на основата на водорасли, рециклиран термопластичен полиуретан, полиуретан на водна основа (PU) и други рециклируеми материали.

Текстилните спортни обувки предлагани от бранда са създадени както за активно спортуващите, така и за хората, които тренират на аматьорско ниво или си търсят маратонки, с които да им е удобно в ежедневието. Те са изключително удобни, свръхлеки, а горната им текстилна част осигурява нужната вентилация, гъвкавост и удобство по време на бягане или ходене. Подходящи са за всякакви видове спортове, не се износват бързо и се почистват и поддържат по-лесно. Ако търсите удобни и леки обувки, които да ползвате ден след ден, маратонките от текстил са по-добрият избор.

Адидас-2

Как да различите ментетата от оригиналните маратонки Адидас?

Без значение дали ще се спрете на кожени или текстилни спортни обувки, това, за което трябва да внимавате е да не си дадете парите за обувки менте. За да направите правилния избор, ето как можете най-лесно да различите оригиналните от фалшивите маратонки Adidas.

Сериен номер

Всички оригинални продукти на Адидас имат етикет от вътрешната страна на езика, върху който е представена информация за продукта. Наред с тази информация има и сериен номер. За да разберете дали маратонките са оригинални погледнете серийните номера и на лявата, и на дясната обувка. Ако те се различават, то вие държите оригинални Адидас. Ако са еднакви – продуктът е 100% менте.

Неравномерни, криви шевове, “изскочило“ лепило

Оригиналните продукти се изработват изключително качествено и е недопустимо по обувките да има криви шевове или да се виждат остатъци от лепило. Видите ли нещо подобно, то със сигурност маратонките са фалшификат.

Липса на връзки в кутията

Всички оригинални маратонки на Adidas се предлагат с допълнителни връзки в кутията. Не откриете ли такива, то най-вероятно имате пред себе си менте. И още нещо. Обърнете внимание и на дупките за връзките. Ако имат метални капси, това е или много стар модел или фалшификат. Новите модели спортни обувки Адидас нямат метални капси.

Адидас-3

Ниска цена

Цените на спортните продукти, които произвеждат и предлагат от бранда са високи. Затова, ако цената на маратонките, които ви предлагат е впечатляващо ниска, най-вероятно става дума за менте.

Снимки: ПР

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари