IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мода 2021: Тенденции, които не зависят от възрастта

19 март 2021 12 30

През тази година няма нещо, което да е твърде старо

Снимка: Pexels

Имали ли сте усещането, че понякога попадате в модна криза? Гледате в гардероба си и не можете да видите тоалет, който да ви хареса или пък дреха, която да съчетаете с друга. С промяната на възрастта се променят и вкусовете ни за стил, което е напълно нормално и ни кара да прочистим гардероба си. Идва време, в което имаме нужда от преобразяване и то веднага.

Този вид модна криза често се случва около университетските години, когато човек дава старт на новото начало, в което иска да промени както начина си на живот, така и стила си. Постепенно обаче разбираме, че всъщност вкусът ни не се е променил толкова много, а по-скоро започваме да разчитаме на дрехи, които да пасват както на ежедневния, така и на професионалния ни стил.

Именно затова сме сигурни, че не сме сами, когато се чудим дали някоя модна тенденция не е твърде млада или твърде стара за нас. Дори сега, като сменяме тесните с широки дънки, се чудим дали е правилно да се впускаме в експерименти с хора, които са няколко години по-млади от нас. Но тогава се сещаме, че модните правила са напълно измислени и няма нещо, което да е забранено за когото и да било.

Истината е, че дрехите не идват със срок на годност и нещото, което е най-хубаво в модната индустрия е, че всичко е свързано с личните предпочитания и смелостта да изразяваме себе си. Никой не е твърде стар за каквато и да било тенденция и това трябва да бъде казвано на целия свят по няколко пъти на година.

Ето няколко предложения, които всеки може да носи, независимо от годините му

Пухкави ръкави

Преди няколко години беше казано, че роклите и блузите с големи ръкави са определени за младите дами, които искат да впечатлят някого. Неписаното правило в модата беше, че трябва да захвърлите тези дрехи, когато стигнете 25 години и да се насочите към нещо по-елегантно и подходящо за вашата възраст.

Всъщност, пухкавите ръкави са доста добър избор, независимо от годините ви. Те са забавна опция, която може да внесе разнообразие във визията ви и да ви накара да се почувствате отново като дете.

Големи яки

Големите яки са в едно семейство с шаловете и колиетата – две неща, които се считат за неостаряващи. Разбираме ви, ако смятате, че това е твърде младежки вид за вас, но не позволявайте броят на свещите върху тортата да ви попречи да добавите стила към облеклото си.

Платформи и обувки с голяма подметка

Най-вероятно всеки преминава през фазата, в която купува обувки с големи подметки или такива на висока платформа. Дамите смятаме, че това ни придава елегантност и шик, като заключението изобщо не е грешно. Все пак идва период, в който си мислим, че е време да изхвърлим този тип обувки и да се насочим към нещо ниско, което да отговаря на възрастта ни.

Е, не е точно така. Ако сте над 30 години, съвсем спокойно може да продължите да носите високите си обувки, като ги съчетаете с любимите дънки или пък стилен панталон. Платформите са задължителни за гардероба на всяка от нас, защото това са едни от най-универсалните обувки в света.

Секси плетива

Тъй като днешните модели все още обичат полуотворената жилетка, облечена на голо, е много лесно да забравим, че преди плетивата бяха свързвани с възрастните дами. И все пак, през 2021 година няма нещо, което да е твърде старо, така че проявете смелост и отидете в офиса с някое секси плетиво, което сме сигурни, че имате у дома. Можете да го съчетаете с всичко, като ви препоръчваме все пак да сложите блуза под жилетката си, ако ще ходите на работа.

Кожени панталони

Често си мислим, че сме твърде стари за дадена тенденция, защото не искаме да губим време в комбинирането на различни дрехи от гардероба. По време на университетските си години сме прекарвали часове пред огледалото, пробвайки и захвърляйки неща, които не си пасват едно с друго. Сега обаче ангажиментите ни са малко повече от преди и именно затова искаме да облечем нещо бързо и стилно.

Колкото и да ни се струват задължителни, кожените панталони всъщност са едни от универсалните избори за всеки ден. Те се предлагат в различни стилове и ще добавят моден напредък дори към най-класическите ви пуловери и тениски.

Пайети

Някой беше казал, че не трябва да носим пайети, ако сме над 30 години, защото те привличат вниманието към дрехите ни. А кой е казал, че не искаме да постигнем точно този ефект? Пайетите не само придават нотка на блясък, те искрят и предизвикват радост както у този, който ги носи, така и у останалите около него.

Изрязани блузи

Дните, в които смятахме, че нещо е твърде рисковано, приключиха. Ако ви е удобно и искате да покажете малко плът – независимо дали е с дълбоко деколте или някакъв друг разкриващ детайл – не се притеснявайте да го направите. И ако някой ви каже, че това е неподходящо за вас, не приемайте коментара му и просто продължете със задачите си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари