IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Серина Уилямс като истинска кралица на корта

2 юли 2021 09 00

Въпреки че се отказа заради контузия, участието ѝ на Уимбълдън ще бъде запомнено

Снимка: БГНЕС

Турнирът „Уимбълдън“ се счита за най-изискания в тенис средите. В него има стриктни правила, които важат както за феновете, така и за играчите. Например, всички тенисисти трябва да са с изцяло бял екип като не се допускат никакви други цветове дори и да са в детайлите на дрехите. Преди години Роджър Федерер имаше проблеми с организаторите, защото на якето му бяха поставени оранжеви линии, което е недопустимо.

Тъй като се играе в „задния двор“ на кралица Елизабет II, „Уимбълдън“ носи различен заряд и емоция. За него играчите се подготвят както в спортно отношение, така и в модно. Никога не трябва да се излагат или да използват твърде провокативни екипи, защото публиката в Лондон не прощава на никого.

Серина Уилямс знае това повече от всеки друг, участвайки десетки пъти на турнира и печелейки го цели 7 пъти. Тази година шампионката напусна зелените кортове със сълзи на очи, тъй като беше принудена да се откаже заради контузия. Въпреки краткото ѝ участие, присъствието ѝ в Лондон ще бъде запомнено.

Преди началото на единствения си мач Уилямс излезе на корта като истинска кралица. Изцяло белият ѝ екип включваше и дълъг шлейф, който лесно можеше да бъде премахнат. Феновете бяха впечатлени от визията, като голяма част от тях посочиха, че Серина съвсем спокойно може да започне да се занимава и с мода.

За съжаление, красивият ансамбъл не донесе късмет на шампионката, която се оттегли още в първия сет срещу Александра Саснович. Уилямс беше видимо разочарована от събитията, сбогувайки се с феновете със сълзи на очи. „Бях съкрушена от факта, че трябва да се откажа заради контузия в десния си крак. Любовта и благодарностите ми отиват за феновете и екипа, които направиха краткото ми преживяване на централния корт толкова значимо. Да почувствам топлината и подкрепата на публиката, когато стъпих на и извън корта, беше невероятно“, написа Уилямс в социалните мрежи.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wimbledon (@wimbledon)

Същевременно съпругът ѝ Алексис Оханян предложи просто, но съвсем точно сбогуване с лондонската публика. Той публикува снимка на Уилямс с белия шлейф, а описанието беше съставено от една емотиконка на кралица. „Кралска енергия, винаги“, написа един фен под кадъра и това беше достатъчно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари