IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На 83 години: Антъни Хопкинс на корицата на L'Uomo Vogue

13 юли 2021 14 30

Една фотосесия, която си заслужава да се види

Снимка: Getty

Ако цялата планета е една голяма сцена, то тогава той е един от звездните ѝ играчи.

Сър Антъни Хопкинс преди няколко месеца спечели историческа награда „Оскар“ за ролята си във филма „Бащата“, но беше решил да не присъства на церемонията. Вместо това замени Холивуд с родния Уелс, където беше спокойно заспал след ден, изпълнен с рисуване.

Все пак Антъни Хопкинс е заслужил да се отдаде на почивка и да пропусне някое и друго светско събитие. Двете му награди „Оскар“ са черешката на успешната му кариера, която започва от Порт Талбот, Уелс, минава през театралните сцени в Лондон и достига до върховете на Холивуд. Актьорът се е превъплъщавал в исторически личности като Ричард Никсън, Адолф Хитлер, Алфред Хичкок, но може би най-запомнящата му се роля е на психопата Ханибал Лектър.

Освен това Хопкинс е доста добър на пианото и с четка в ръка. Към всички тези таланти можем да добавим и модна икона на 83 години. Актьорът застава на корицата на списание L'Uomo Vogue, облечен в изцяло черен ансамбъл. Голямото му черно палто, сложено върху черна блуза и черни панталони създава усещането, че Антъни е свещеник, чието духовно извисяване е толкова велико, че не може да бъде достигнато от нито един друг в Холивуд, а защо не и по целия свят.

Самият Антъни казва пред L'Uomo Vogue, че не може да повярва, че на 83 години започва модната си кариера, но ние никак не сме изненадани. Този човек просто няма еквивалент в съвременната история и сме сигурни, че може да постигне абсолютно всичко. Снимките за списанието са направени в Италия, защото актьорът е сметнал, че това е най-доброто място за фотосесията. Той заминава за Ботуша заедно със съпругата си Стела Ароява, за която се жени през 2003 година.

„С напредването на възрастта намирам за все по-лесно да се докосна до истинските си чувства и емоции. Сценарият беше толкова добре написан, съкратен, сдържан и емоционален, че беше като пътна карта към успеха“, казва той за ролята си в „Бащата“. Относно отсъствието му от церемонията преди няколко месеца, Хопкинс казва, че не го е направил, за да си помислят всички, че е голяма звезда.

„На този етап от живота мотото ми е: Няма какво да печеля, няма какво да доказвам. Всичко, което ми се случва, е добре дошла изненада“.

Актьорът допълва, че с годините започнал да отделя материалното от духовното и да разбира кое всъщност е по-важно. Според него, младите и амбициозни хора гледат на живота твърде сериозно и позволяват на малките и значими моменти да преминават през тях. „Изведнъж обаче осъзнаваш, че нищо не е чак толкова важно“, категоричен е Хопкинс.

Съветът му към младите е да не захвърлят всичко в името на успеха, а навреме да разберат за кое си заслужава да се бориш. „Мечтаете да сте на върха на пирамидата? Ще ви кажа, че там няма нищо интересно. Ще видите, че става въпрос за илюзии, глупости и лъжи“. Антъни допълва, че е по-добре да живеем в сегашно време и всеки ден да сме благодарни за живота, който имаме.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари