IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Антъни Хопкинс: Бях заспал, когато съм спечелил Оскара

27 април 2021 14 50

Актьорът успя да победи Риз Ахмед, Чадуик Боузман, Гари Олдам и Стивън Юн

Снимка: Getty

На 25 срещу 26 април бяха раздадени наградите „Оскар“. Звездната церемония успя да се проведе лично с няколко малки промени. Вместо само в Долби Тиатър, гостите бяха разположени и в Union Station, за да се спазят мерките за социална дистанция. Всяка една награда беше поставена на специална поставка на сцената, за да се избегне контакт между победител и презентиращ.

Мария Бакалова, която беше номинирана за най-добра поддържаща роля, не успя да спечели, но пък влезе в челните класации на модните критици. Българката сътвори национална история със своето участие на тазгодишните „Оскари“ и получи специални поздравления от Брад Пит, който ѝ начерта бляскаво бъдеще.

Друг човек, който успя да сътвори история на 25 срещу 26 април, беше Антъни Хопкинс. Той спечели наградата за най-добър актьор в главна роля за играта си в „Бащата“ и се превърна в най-възрастния действащ актьор, който взима златната статуетка. В момента той е на 83 години, като предишният рекорд се държеше от Кристофър Плъмър, който печели на 82-годишна възраст. Въпреки историческата си победа, Хопкинс не присъстваше на церемонията по една много интересна причина.

„Тони беше в Уелс, където е израснал, и беше заспал в 4 сутринта. Трябваше да го събудя, за да му споделя щастливата новина“, казва агентът му Джеръми Барбър пред списание People. Допълва, че актьорът е бил много благодарен и щастлив от победата. Носителят на две награди „Оскар“ се мести в Уелс по време на пандемията и засега смята да остане там.

Барбър казва, че Хопкинс обожава ролята си в „Бащата“ и се гордее с нея. За него е било чест да се превърне в най-възрастния действащ актьор, който печели „Оскар“. Тъй като Антъни не беше на церемонията, колегата му Хоакин Финикс, който спечели миналата година, прие наградата от негово име.

Антъни Хопкинс печели първия си „Оскар“ през 1992 година за ролята си на Ханибал Лектър в „Мълчанието на агнетата“. В най-новия си филм актьорът играе съвсем различен персонаж. В „Бащата“ той се превъплъщава в 80-годишен мъж с деменция, който отказва грижите на дъщеря си Ан (Оливия Колман). С влошаването на състоянието му, Антъни започва все по-често да се обърква от ситуацията около него, както и да губи паметта, самоличността и връзките си с околните.

Това беше шеста номинация за „Оскар“ за Хопкинс и неговата втора победа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари