IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Антъни Хопкинс с историческа номинация за „Оскар“

17 март 2021 08 40

Той се превърна в най-възрастния актьор, който ще се бори за отличието

Снимка: Getty

На 15 март Приянка Чопра-Джонас и Ник Джонас обявиха номинациите за тазгодишните награди „Оскар“.

Церемонията ще бъде под номер 93 и ще се проведе на 25 април. Събитието беше отлагано на няколко пъти заради пандемията от коронавирус, като засега се очаква наградите да бъдат раздадени лично и в залата да има публика.

Освен историческата номинация на Мария Бакалова за „Най-добра поддържаща женска роля“, още един актьор си спечели място сред рекордите. Това е Антъни Хопкинс, който се превърна в най-възрастния актьор, борещ се за златната статуетка в категорията „Най-добра главна мъжка роля“. Той беше номиниран за играта си в „Бащата“, като филмът се сдоби и с номинация за „Най-добър филм“ и „Най-добра поддържаща женска роля“ в лицето на Оливия Колман.

В „Бащата“ 83-годишният Антъни Хопкинс играе Антъни – симпатичен мъж, който се опитва да запомни събитията и хората около себе си докато се бори с деменцията. Оливия Колман влиза в ролята на дъщеря му Ана.

Досега Хопкинс е получил общо шест номинации за „Оскар“, като печели през 1992 година за играта си в „Мълчанието на агнетата“. През 2020 година попадна в категорията за „Най-добра поддържаща мъжка роля“ за участието си в „Двамата папи“. Другите му номинации са от 1994-а за „Остатъкът от деня“, от 1996-а за „Никсън“ и от 1998-а за „Амистад“.

В момента Хенри Фонда държи рекорда за най-възрастен актьор, печелил наградата за „Най-добра главна мъжка роля“, побеждавайки през 1982 година за „На златното езеро“. Тогава той е на 76 години. Покойният Кристофър Плъмър пък остава най-възрастният печеливш в историята на наградите „Оскар“, взимайки статуетката на 82 години и печелейки номинация на 88 за „Най-добра поддържаща роля“. Разликата между Плъмър и Антъни Хопкинс е, че последният е номиниран в категорията „Най-добра главна мъжка роля“ и оттам идва историческото му постижение.

Наградите „Оскар“ ще се проведат на 25 април.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари