IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мария Бакалова сред най-добре облечените дами на червения килим

26 април 2021 16 30

Наградите „Оскар“ най-накрая ни зарадваха със звезден блясък

Снимка: Getty

25 април ще остане в историята на Холивуд като датата, на която беше организирано първото светско събитие по време на пандемия. Наградите „Оскар“ успяха да се отделят от останалите наградни шоута и направиха присъствена церемония с червен килим. По него се разходиха звезди от България до Корея, показвайки най-красивите си тоалети, дело на известни дизайнери.

Тази година имахме специална причина да станем в 3:00 сутринта, за да гледаме на живо наградите „Оскар“. Мария Бакалова се бореше за първото си отличие в категорията „Най-добра поддържаща роля“ за играта си в „Борат: Последващ филм“. За съжаление, тя не успя да вземе статуетката, но пък получи лично поздравление от Брад Пит, което си е своеобразна победа.

Въпреки че Мария не попадна сред големите победители, тя се нареди на челните позиции в модните класации. По червения килим актрисата се разходи за първи път, но го направи по най-запомнящия се начин, облечена в изцяло бяла рокля на Louis Vuitton, комбинирана с яркочервено червило. Казва, че искала визията ѝ да бъде като на принцеса и наистина постига този ефект.

Бакалова БГНЕС

Снимка: БГНЕС

„В реалния живот се чувствам като Пепеляшка. Аз съм актриса от Източна Европа с голяма мечта да бъда актриса в западното кино на Холивуд, на която винаги ѝ е казвано, че няма да успее“, казва Мария пред Vanity Fair. Именно затова стилистката ѝ Джесика Пастер започва да изгражда имиджа ѝ на принцеса още с началото на наградния сезон. Приказната история на Бакалова завършва с наградите „Оскар“, на които бялата ѝ рокля се допълва от прекрасни бижута от Moussaieff Jewels. Те са били избрани лично от нея, като специално пътува до Лондон.

Гримът и прическата са дело на фризьора Байрън Уилямс и гримьорката Келси Денихан. Те продължават визията на принцеса, но я променят, за да бъде подходяща за по-светско събитие, а да не се свързва с детски рожден ден. „Уилямс има собствена съвременна визия, която прави специално за мен“, казва Бакалова. Червеното червило, дело на Денихан, е постигнато от смесването на няколко нюанса.

Според Мария, визията цели да вдъхнови хората у дома и да им покаже, че всеки край може да се превърне в едно ново начало.

И докато за нас Мария Бакалова си остава най-красива на червения килим, не можем да отречем и блясъка на други актриси

Зендая

На второ място в нашия моден списък, след Мария Бакалова, нареждаме Зендая. Младата актриса, която беше несправедливо оставена от номинациите за „Оскар“, впечатли на червения килим с жълта рокля на Valentino. Единственото бижу по тялото ѝ бе огромно колие с висулка, което стигаше почти до гърдите.

Зендая БГНЕС

Снимка: БГНЕС

За прекрасната си рокля, Зендая избра естествена визия, която не изискваше много грим. Според гримьорката ѝ Шейка Дейли, звездата е искала всички да се фокусират върху тоалета и затова е заложила на по-светли нюанси грим. Дългата ѝ къдрава коса се спускаше свободно по гърба ѝ, доказвайки, че понякога и малкото усилие печели големите награди.

Реджина Кинг

Актрисата откри церемонията с невероятна реч за равенство, приемственост и спазване на правилата по време на пандемията. Кинг обаче впечатли още на червения килим, залагайки на дълга рокля в бебешкосиньо от Louis Vuitton. Огромните ръкави и дълбокото деколте създадоха комбинация между сексапил и елегантност, напълно подходяща за звездно събитие като „Оскарите“. Визията ѝ бе завършена с бижута от Fovermark.

Реджина Кинг

Снимка: БГНЕС

Разбира се, една звезда не може да блести без прекрасна прическа и грим. За червения килим Кинг реши да заложи на средно къс боб, който стига до брадичката. Той бе комбиниран със синя очна линия, която си отиваше перфектно с роклята.

Аманда Сайфред

Аманда беше една от най-добре облечените актриси през целия награден сезон и го завърши по невероятен начин. Актрисата избра дълга червена рокля от Armani Prive с огромно деколте, което остави много малко на въображението. Бижутата ѝ бяха от Fovermark.

Аманда Сайфред

Снимка: БГНЕС

Лекият грим на звездата се състоеше от червено червило и розова очна линия. Прическата ѝ пък беше отметната на една страна и вързана на нисък кок.

Кери Мълиган

Една от звездите, които заложиха на златния цвят за червения килим беше Кери Мълиган. Звездата от „Момиче с потенциал“ избра рокля на Valentino, която блестеше под светлината на прожекторите и успя да заслепи както фотографите, така и зрителите у дома.

Кери Мълиган

Снимка: Getty Images

Гримьорът Джорджи Айздел комбинира златната рокля на Кери с блестяща кожа и оцветена в горски плодове устна. Прическата на звездата е дело на Джени Чо, която използва лак за коса, за да заличи всички бебешки коси.

Марго Роби

За втората си светска поява от началото на пандемията Марго Роби не разочарова с избора си на тоалет. Тя беше облечена в дълга флорална рокля на Chanel, която допълни с няколко пръстена и черна клъч чанта.

Марго Роби

Снимка: БГНЕС

Актрисата избра да дебютира и нова прическа, дело на Брайс Скарлет. Бретонът, покриващ цялото чело, ще бъде на мода през лятото и Роби много добре знае това. Тя го комбинира с ниска опашка, която се спускаше до средата на гърба ѝ. Гримьорката Пати Дуброф завърши визията ѝ с „целуната от слънцето“ кожа, допълнена с почти незабележимо червило.

Ванеса Кърби

Звездата от „Да намериш себе си“ прикова погледите към себе си с бяла рокля на Gucci. Тоалетът изглеждаше сякаш направен от две части, включвайки бюстие и дълга пола. Дизайнерът обаче е търсил този ефект, като допълва роклята с дълъг воал.

Ванеса Кърби

Снимка: БГНЕС

С дизайнерски тоалет, но с грим от миналото. Ванеса реши да донесе златната ера на Холивуд в 2021 година, доверявайки се на гримьорката Джо Бейкър, която използва руж от Gucci и матово червило. Тя допълва визията с извити мигли и плътни вежди.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари