IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Освен със златна статуетка: С какво друго си тръгнаха тазгодишните победители на Оскарите?

26 април 2021 14 30

Надникнете в специалните им подаръчни торбички

Снимка: Getty

Рано тази сутрин бяха раздадени поредните награди „Оскар“. Церемонията се проведе на живо, като това е първият подобен ход от холивудско събитие от началото на пандемията. В залата присъстваха само номинираните и презентиращите, като златна статуетка не се предаваше от ръка на ръка, а беше поставена на специално място на сцената. По този начин се избягваше физическият контакт и се спазваше социална дистанция.

Мария Бакалова не успя да си тръгне с „Оскар“ за най-добра поддържаща роля, но пък получи похвали от самия Брад Пит. Българката може да се задоволи с това, че беше в една стая със звезди като Глен Клоуз, Оливия Колман, Лора Дърн, Рийз Уидърспун и много други. Освен това Мария си тръгна и с доста скъп подарък, благодарение на важната категория, в която попадна.

Всяка година Академията раздава подаръчни торбички на всичките 25 актьори, актриси и режисьори, които се състезават за златната статуетка. Независимо дали те ще спечелят, или не, подаръкът им е гарантиран. Тази година се смята, че даровете, които са били включени в торбичките, са били на стойност около 200 хиляди долара. Заради пандемията подаръците ще бъдат доставяни по пощата и ще включват предмети, които изразяват равенството и филантропията в Холивуд.

Колкото и фрапираща да е сумата, Лари Фишър казва, че подаръците в чантата са много по-ценни от доларите. За 19-а поредна година Академията работи с компанията Distinctive Assets за изработката на подаръка „Всеки печели“. Фишър, който е основател на фирмата, споделя, че е направил всичко така, че да бъде насочено към защита на природата, равенството и приемането на останалите.

Именно затова в торбичките звездите ще намерят специален чук, който да използват, ако видят оставено куче в нагорещена кола; детска книжка против расизма; веган маратонки, както и устройство за медитация и следене на сърдечния ритъм. Разбира се, има и неща, с които победителите и победените могат да се поглезят. Те получават ваучер за четири нощи в най-добрия спа хотел в света, три вечери във морски фар на Швейцарски остров, 10 тренировъчни сесии с известен треньор и козметична операция от един от най-добрите хирурзи в света.

За сравнение, миналата година подаръчните торбички включваха круиз до Антарктика, ваканция в Кауаи и почивка в Италия.

Кой ще получи подаръчните торбички?

Щастливците тази година са общо 25. Това са номинираните в категориите „Най-добър актьор“, „Най-добра актриса“, „Най-добър актьор в поддържаща роля“, „Най-добра актриса в поддържаща роля“ и „Най-добър режисьор“.

С други думи това са Риз Ахмед, семейството на покойния Чадуик Боузман, Антъни Хопкинс, Гари Олдман, Стивън Юн, Виола Дейвис, Андра Рей, Ванеса Кърби, Франсис Макдорманд, Кери Мълигън, Саша Барън Коен, Даниел Калула, Лесли Одъм-младши, Пол Раджи, Лакийт Станфилд, Мария Бакалова, Глен Клоуз, Оливия Колман, Аманда Сайфред, Ю-Джунг Юн, Томас Винтербг, Клоуи Джао, Дейвид Финчър, Лий Айзък Чънг и Емералд Фенел.

Въпреки че са им подарък, някои актьори и актриси не искат торбичките, тъй като са обвързани с данъци.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари