IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модното и музикално шоу на Лейди Гага в Лас Вегас

25 октомври 2021 14 30

Изпълнителката се завърна в Dolby Live след 652 дни

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

„Знаете ли, изминаха 652 дни откакто видях тази публика?“, заяви Лейди Гага пред препълнения Dolby Live в Лас Вегас. Изпълнителката се завърна триумфално на сцената миналия уикенд с цели три представления, които бяха част от шоуто Jazz & Piano. Гага отново е във Вегас след 21-месечно отсъствие.

Звездата изпълни 20 песни в различни стилове – от Lucky to be a Lady до Bang Bang (My Baby Shot me Down). Според местните медии, шоуто е било напълно различно от предходните и дори човек, който е присъствал на събитието през 2019 година, е бил изненадан от видяното. В представлението миналия уикенд са били включени шест нови изпълнения като Let's Do It, Do I Love You и You're the Top. Към тях, разбира се, се присъединиха Poker Face и Born this Way, които бяха изпълнени по съвсем различен начин от познатия.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

Шоуто е продължило повече от два часа, а към Гага са се присъединили цял оркестър и квинтетът на Брайън Нюман. „Да бъда поканена да пея джаз в Лас Вегас е сбъдната мечта. Чувствам се поласкана да пея някои от хитовите си песни“, каза изпълнителката пред публиката. Тя допълни, че някои от песните в шоуто са на почти 100 години. Освен че пя, Гага седна и зад пианото, за да покаже музикалните си умения.

Освен с песните си, звездата впечатли и с избора си на тоалети. Някои от тях са били направени от сестра ѝ Натали Германота, която притежава модното ателие Topo Studio. „Първият ни дизайн се вижда по време на изпълнението Bang, Bang“, казва Германота пред Vogue. Тогава Гага е облечена с розова рокля с пера, допълнена от палто от същия материал. Вторият тоалет е авангарден розов ансамбъл с наметало, носено върху прилепнал черен кадифен корсаж и розова пола.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

„Използвахме елементи от ерата на джаза, които смесихме с кабаре и стария Вегас“, казва Германота за роклите. Допълва, че преди да е готова с тоалета, тя си затваря очите и си представя как сестра ѝ пее в тях. „Опитвам се да разбера какво означава джазът за нея и как ще се движи по сцената. Партньорството ни никога не изглежда като работа. Чувството е освобождаващо и неангажиращо отначало докрай“, разкрива дизайнерката.

Крайните визии са били съгласувани със Сандра Амадор и Том Иребот, които избират тоалети и от италианските гиганти Adrian Manceras и Armani Prive. „Оформянето на стил за Гага за събитието в Лас Вегас е много по-различно от това за червения килим или за фотосесия. Имаме много повече място, което трябва да покрием и трябва да сме сигурни, че всеки един зрител ще успее да види цялата визия на роклята“, казва Амадор пред Vogue.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

По време на представлението си, Гага се обърна към препълнената зала с 5200 зрители, за да поговори за коронавируса. „Много от вас тук все още носят маските си, но някои са ги свалили. Мисля, че е добре да не се съдим взаимно и да се опитаме да се забавляваме. Чувствайте се свободни да свалите маските и да танцувате, просто стойте на 2 метра един от друг“, каза изпълнителката.

Шоуто на Jazz & Piano с участието на Лейди Гага ще продължи до края на октомври.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари