IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мадона позира гола във фотосесия, вдъхновена от Мерилин Монро

3 ноември 2021 14 30

Изпълнителката застава на корицата на списание V

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Мадона за пореден път отдава почит на легендарната Мерилин Монро.

През годините изпълнителката на няколко пъти се е вдъхновявала от холивудската икона, включително пресъздавайки Diamonds Are a Girl's Best Friend от филма Gentleman Prefer Blondes от 1953 година. Мадона се появява с подобна на Мерилин визия във видеото към песента Material Girl от 80-те години. В допълнение към това иконата на поп музиката се появява на наградите „Оскар“ през 1991 година (на горната снимка), носейки тоалет, вдъхновен от Монро.

Превъртаме към настоящето и отново попадаме в свят, в който Мадона иска да се превъплъти в Мерилин. Този път тя го прави за фотосесия за списание V, на чиято корица застава. Изпълнителката позира почти гола, вдъхновена от последната фотосесия на Монро преди смъртта ѝ през 1962 година.

Снимките запечатват Мадона, която лежи на разхвърляно легло, носейки мрежест чорапогащник, бели сатенени ръкавици и колие с диамантен кръст. Други портрети показват изпълнителката облечена в голям пухен бял елек и бял латексов корсет. Колкото до косата ѝ, тя е извита до съвършенство, подобно на характерния стил на Мерилин.

Фотографът Стивън Клейн обяснява идеята зад фотосесията, казвайки че Монро е направила подобна през 1962 година заедно с фотографа си Берт Стърн. „Снимали са в хотел Бел-Ер преди тя да почине. Това, което е трябвало да бъде тричасова афера, се е превърнало в тридневно приключение, като работата е била денонощна. Пиене, смях, снимки, обработване, спане и още снимки между двама артисти, което рядко се случва в наши дни“, казва Клейн пред списание V.

Той допълва, че с Мадона не са искали да направят точно идентична фотосесия, а по-скоро са искали да изучат връзката между фотограф и субект. Какво се случва с приятелството и артистичния процес, както и как изкуството може да имитира живота и обратното. Според Стивън, когато показал снимките на Мадона от фотосесията на Мерилин, тя е била впечатлена от уязвимостта, която актрисата показва в този момент от живота си.

„Решихме да намерим хотелска стая и да запечатаме връзката между една звезда и камерата, мистерията и магията на тази креативна колекция. Надяваме се да сме направили нещо, с което Берн Стърн и Мерилин Монро ще се гордеят“, казва още Клейн.

Мерилин обаче не е единствената звезда, която в последно време вдъхновява Мадона. Пред Vogue тя споделя, че е впечатлена и от рапъра Ye, който доскоро беше познат с името Кание Уест. „Не мога да кажа, че се съгласявам с всичките му политически възгледи или начина, по който мисли относно жените, неженените двойки, които правят секс и членовете на гей общността. Но неговата работа е доста бунтарска, вдъхновяваща и е неповторима“, казва изпълнителката.

Допълва, че независимо от множеството албуми, които излязоха наведнъж с Donda на Уест, рапърът отново се е откроил сред тълпата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари