fallback

Зимна мода: Четири начина за носене на шал

27 January 2022 10:30

Времето вече задължава да носим по-топли аксесоари

Снимка: Pexels

Последните няколко години зимата сякаш не беше това, което очаквахме. Рядко виждахме сняг, а температурите бяха по-високи от нормалните за сезона. 2022 година обаче нещата се промениха и януари е това, което всички наричаме „студен месец“. Вятърът е хапещ, времето е сухо и вледеняващо, като ни кара да излизаме все по-рядко и да обличаме най-топлите си дрехи.

Докато всички ние вадим ботушите и палтата още през ноември, то някъде в шкафа остават шаловете и ръкавиците. Причините, поради които забравяме за тези аксесоари, са най-различни – от предположения, че няма да стане толкова студено до липсата на идея с какво да ги съчетаем или как точно да ги включим в ежедневната си визия.

Снимка: iStock

През този януари обаче трябва да забравите за всички опасения от модни грешки и да извадите шаловете от гардероба. Да, плетивата са задължителни за студеното време, но нещото, което прави зимния ви тоалет да изглежда още по-топъл, е шикозният шал, метнат на врата ви. Той ще ви спаси от леден вятър и е чудесен начин да добавите нещо допълнително към вашия ансамбъл. И има толкова много начини, по които да го носите. Независимо дали ще го вържете на възел, примки или ще го преметнете през рамо.

За да направим най-добрия избор за връзването на шал, на помощ идва Еми Салингър, която е личен асистент по пазаруване и е участвала в оформянето на стила на Кейт Мос и Мишел Уилямс. Тя споделя четири начина за включването на топлия аксесоар към ежедневната ни визия. „Искате да поддържате нещата лесни и прости, защото когато излизате от вкъщи и навън е смразяваща температура, последното нещо, което ще ви е на ума, е да правите сложен възел на шала“, казва Салингър пред Time Out.

Ето четири начина за носенето на шал през зимата

1. Къс

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @_fashion_ideaas__

Преметнете шала около врата си, като държите лявата страна малко по-къса. Заметнете дясната страна през лявото рамо и започнете да завързвате възел, без да дърпате дясната страна докрай. Това ще направи незавършен възел, като двата края са неравни. Изтеглената част поставете върху възела, за да се превърне в половин панделка.

2. Пашмина

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gorgeous Scarves & Accessories (@thescarfsocietyau)

Сгънете пашмината наполовина. Поставете центъра в предната част на врата си, като краищата се спускат по гърба. Преметнете левия край през дясното рамо и обратно. Завържете свободен възел отпред и го пъхнете под увитата около врата част на пашмината, като поддържате горния слой, който покрива възела, по-свободен. Изравнете краищата върху гърдите, доколкото можете, като ги направите малко по-обемни. Внимателно дръпнете надолу горния слой, за да покриете възела.

3. Артистично

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HB&W | Kristen (@hooksbookswanderlust)

Завийте шала около врата си така, че двете страни да са еднакви по дължина. Използвайте само дясната страна, за да завържете свободен възел в средата. Вземете лявата страна и просто я прекарайте през възела, след което затегнете възела. За да носите този стил с палто, завържете възела по-близо до врата си.

4. Европейски

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ???? (@jsmp.store)

Най-простият и популярен стил е европейският. Сгънете шала наполовина, създавайки гънка в единия край и два свободни края в другата страна. Сложете средата на шала около врата си, като двата края са от лявата страна, а примката е от дясната. Прокарайте двата свободни края през примката и затегнете.

Във видеото по-долу ще видите стъпка по стъпка как се прави всеки един от горепосочените стилове:

Автор на статията:
Дарена Найденова
Сподели
мода стил аксесоар зима съвет зимна мода шал
0 коментара
fallback